Men om vi håller oss till trådens fråga.

Som redan konstaterats så går dte inte att göra något skattemässigt "smart" med semsterersättningen. Det man kan fundera över/välja är om man tar ut den i ren ledighet, eller i pengar som man får skatta och ev. betala extra hög skatt på (om man pga detta kommer över brytpunkten för statlig skatt).

Så det handlar ju egentligen bara om att fundera över om man vill "betala" lite för en extra semester.

Sedan vet jag att det förekommer att folk tar ut semester, och börjar arbeta hos nya arbetsgivaren under "semestern", och får på så sätt komma in i nya jobbet tidigare. Det kan gamle arbetsgivaren ha synpunkter på du får inte börja arbeta någonannanstans medan du fortfarande är anställd även om du har semester. Men ekonomiskt/skattemässigt ger det samma resultat som om man jobbar på till sista dagen och tar ut semestern i pengar, såvida man inte skyhögt mycket mer i lön på nya stället.
 
  • Gilla
klaskarlsson och 1 till
  • Laddar…
H hempularen skrev:
Blir lite osäker på hur du menar.

Men misstänker att du menar att du skulle sluta nu, och börja på nya jobbet, men uppbära semesterlön från din tidigare arbetsgivare?

Det skall du inte göra. Om du har semester så är du fortfarande anställd, och bryter mot alla möjliga regler och avtal om du samtidigt arbetar någonannanstans.
Ts slutar och för pengarna i en klumpsumma. Alternativt tar ut semester och komp resterande anställningstid.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.