Byggahus.se

Bygglovet godkänt och huset byggt, sex ÅR senare upphävs bygglovet...

 1. xdigger
  Renoverare · Nivå 10
  Problemet är att folk är så himla avundsjuka och ska hävda sin rätt hela tiden. Ungefär som alla som skriker dolt fel så fort dom köper fastigheter.

  Det är jättesynd om killen med huset och jag tycker det är fördjävligt av kommunen.

  Mvh Kim
   
  • Laddar…
 2. M
  Moderator · Nivå 18
  Det som inte framgår är exakt vad som sägs i länstyrelsens beslut.
  Det vanliga är ju att länsstyrelsen skickar tillbaka det till kommunen och då kan man helt enkelt godkänna det igen bara.

  Har varit ett sjöbodsärende häromkring som har valsat runt så i många år.
  Kommunen beviljar avsteg från detaljplan. En rättshaverist överklagar och länsstyrelsen återremiterar till kommunen som beviljar samma bygglov igen varpå rättshaveristen överklagar osv.
   
 3. S
  Medlem Nivå 5
  Vilken j*vla bananrepublik vi bor i när det gäller sådana här bygglovsärenden, avstyckningar m.m. Jag lider med killen och hans familj.

  Grannen borde sättas i strupatock på torget så man kan göra av med härsken frukt och grönt ;-)
   
 4. M
  Anonym
  Kan det vara så att det blivit osämja mellan grannarna och därmed har de överklagat för att bråka.
   
  • Svara
 5. B
  Medlem Nivå 11
  ja, man kan ju hoppas det för annars känns det ju som granne från h-vetet.
   
 6. E
  Medlem Nivå 1
  Idag var det en artikel om soppan i lokalblaskan. Det känns som villaägaren har tagit i så det knakar när det gäller skadeståndsanspråket; 40 miljoner! Man kan skämtsamt säga att han tog i lika mycket som det gigantiska taket. 23 miljoner är inkluderat för investeringar i byggnaden. Detta huset är helt klart segrare som Trollhättans dyraste villa någonsin. http://ttela.se/nyheter/trollhattan/1.2843537-trollhattans-stad-kravs-pa-40-miljoner

  Egentligen borde allt bråk inte vara något problem. Kommunen ska stå ansvariga för sina fel och ta alla kostnader så huset följer detaljplanen. Byggnadsnämnden är en katastrof i Trollhättan. Ett tydligt tecken när samma sorts politiker styrt hålan i all evighet.

  Jag skulle gärna vilja veta vem denna granne är. Man kan tänka sig att det är en nästan besatt perfektionist som anser att allt ska kretsa kring honom. Han har lämnat in bygglov, vridit sitt hus perfekt i förhållande till väderstreck och för utsikten över älven. Då kommer någon, enligt honom, dum person och smäller upp ett gigantiskt hus som förstör hela hans utsikt som han tänkt njuta av under ett par få fina sommarkvällar om året. Sedan kan jag inte förstå vad som gör en utsikt över en älv med gigantiskt industriområde på andra sidan så populärt.
   
 7. DanielF
  Allvetare Nivå 13
  Särskrivningarna haglar i denna artikel...
  "Det beror på den mänskliga faktorn, ett tjänstemannabeslut som blev fel för många år sen. Nu är det prövat i flera dom-stolar med utfallet att det är fel. Det är hemskt be-klagligt, säger kommun-styrelsens ordförande Paul Åkerlund."

  Jag är själv ingen stjärna på att stava alltid, men det här var ju faktiskt lite komiskt. :D
   
 8. H
  Medlem Nivå 8
  Detta gäller dessvärre inte om länsstyrelsen tycker att kommunens offentliggörande av det beviljade bygglovet inte var tillräcklig. Då kan överklaganden komma in i efterhand och behandlas... I den soppan sitter vi nu.
  Lagt ut 300 000kr på ett bygglov om vi inte kan nyttja. Ett år har gått och man hoppas behandla detta inom ett halvår...
   
 9. Hemmakatten
  Moderator · Nivå 18
  Men kan inte kommunen nu i efterhand göra en egen liten anpassad detaljplan för den berörda fastigheten?
   
 10. H
  Moderator · Nivå 25
  Det som chefen på kommunen anför mot att ändra detaljplanen är att den klagande grannen kan överklaga den ändringen under många år.

  Och rent teoretiskt kanske den klagande grannaneen dessutom får rätt till slut. Att kommunen har klantat sig med ett bygglov är väl inte per automatik ett skäl att ändra planen.

  Å andra sidan så har det ju gått en del år nu också. Så hade man satt igång planearbetet direkt så kanske minst halva jobbet varit klart nu.
   
 11. peternicklas
  Bannad Nivå 13
  Fins ett snarlikt fall i Halmstad. En som fick bygglov för att bygga till en andra våning fast DP sa endast 1-våningshus i området. Gick hela vägen upp till högsta instans. Det slutade med att huset fick återställas så det uppfyllde DP. Kommunen lär ha betalt en slant för detta.
   
 12. E
  Hobbysnickare · Nivå 10
  I såna här fall, om det slutar med att ett hus måste rivas eller återställas till tidigare skick, är det inte mer än rätt att kommunen kompenserar många gånger mer än själva byggkostnaden och allt man investerat i inredning, tid osv.

  Hoppas lite att den grannen som överklagat en dag inom en snar framtid inte längre lämnar sitt hem av en eller annan anledning.
   
 13. J
  Medlem Nivå 3
  Ett bra sätt för en kommun att spendera 40-milj istället för att lägga det på skolor och annat.

  Varför överklagade grannen inte tidigare?

  Edit: Läste artikeln, verkade som grannen inte blivit hörd innan bygglovet blev godkänt.
   
  Redigerat 15 feb 2014 07:18
 14. F
  Medlem Nivå 3
  40 miljoner kanske är i högsta laget men samtidigt har ju husägaren fått bo någon annanstans i sex år.
  Dessutom har det nog lagts en och annan krona hos advokater + egen tid till allt tjafs.
   
 15. M
  Medlem Nivå 5

  Lösning på gammal tråd

  Kom av en slump in på denna tråd och såg att det inte fanns någon post om vad som hände sedan. Avskyr att inte veta slutet på intressanta trådar så letade efter en uppdatering och hittade en artikel från feb 2016 som säger att grannen dragit tillbaka sin överklagan men att skadeståndskraven mot kommunen fortfarande är kvar.

  Så gammal tråd men med ny info :)

  http://www.ttela.se/nyheter/trollhättan/nu-är-det-fastställt-benos-hus-är-lagligt-1.1258188