Bygglov för gigantiskt projekt?

83k läst  345 svar

 1. P
  Medlem Nivå 3
  Men ingen har ens nämnt här samtycke i tråden hur kommer det sig ?
   
 2. R
  Medlem · Nivå 16
  Bygglovsbefriade byggnationer kräver inget samtycke.
   
 3. P
  Medlem Nivå 3
  Det är just därför det inte ska vara för nära inpå pga brand
   
 4. P
  Medlem Nivå 3
  Men det betyder inte att du kan addera en miljon bygglovsbefriade byggnationer !!!!!!
   
 5. R
  Medlem · Nivå 16
  Jag är helt seriös i mina svar. Sitter själv som vice ordförande i en byggnadsnämnd och kan bara konstatera vad som gäller. Spaljé, pergola, solsegel osv är inte lovpliktiga och får då även ställas på din gräns bara det går att underhålla dem.
   
  Redigerat 5 maj 16:12
 6. P
  Medlem · Nivå 6
  Nej jag är själv ganska missnöjd med mina grannar då dom precis skövlat den angränsande skogen vid tomtgräns bakom oss och istället skall bygga 3 villor för den fina skogen. Kommer dessutom ha insyn rätt in i vårt 7 meter glasparti som vi har på baksidan, hur så? Vad har tråden med mig att göra?
   
  • Laddar…
 7. R
  Medlem · Nivå 16
  Jo.
   
 8. P
  Medlem · Nivå 6
  Ok och ok, följs byggreglerna finns inte så mycket att göra tyvärr
   
 9. P
  Medlem Nivå 3
  Okej men när tillämpas 4,5 m och samtycke då ?
   
 10. windestal
  Husägare · Nivå 6
  Jag är verkligen inte ok med att ha grannar i knät och tycker du har fått en hel del goda råd i tråden om att kolla din kommuns regler för när det krävs bygglov för plank etc. Borde de haft bygglov, så anmäl om du vill. Tänk på att det blir ännu mer insyn om de tar bort planket bara (även om ni då får solskenet), altanen lär vara tillåten och då kan de ju sitta där och titta sen...

  MEN: Av inlägget ovan undrar jag hur mycket mer nöjd du hade blivit om grannen, utan staket/plank/pergola helt enkelt hade tagit sin grill och sina utemöbler och satt dem en meter från tomtgräns och börjat sitta där mycket på dagarna, grilla på kvällen osv? Det låter nästan som att du tycker att de inte ska få använda en del av sin tomt för att det blir nära er när ni ligger och solar nära gränsen vid er pool... Och då undrar jag varför ni ska få vara nära deras gräns, om inte de får vara nära eran? Grannen vill givetvis njuta av sin tomt, precis som ni vill njuta av er.

  (Edit: rättade "tryckfel")
   
 11. P
  Medlem Nivå 3
  Jag har kanske kommit på en lösning,,, om
  De får igenom detta så smäller vi upp en pergola också längs med tomtgräns kanske 5-6 m lång och 4 m hög. Vi sätter ett provisoriskt tyg i vitt som en vägg då har de ingen utsikt från sina köksfönster !!(y) Vad tror ni är det bra idé ??
   
 12. F
  Medlem Nivå 3
  Låter absolut som ett sätt att lösa allt, kör på det ..
   
 13. C
  Medlem · Nivå 8
  Vad är det egentligen du är emot?
  Du börjar prata om att de kommer nära inpå, men det kommer du ju aldrig komma från. Även om de inte bygger får de ju nyttja sin tomt precis som de vill.
  Det verkar bara vara så att du vill sätta dig emot din granne, för sakens skull. Sen så blir du uppenbarligen upprörd när du inte får medhåll.
  Om man bortser med vad de gjort hittills, så kanske du skulle fundera på villen lösning du hade varit nöjd med och om det ens är rimligt.
   
 14. P
  Medlem Nivå 3
  Börja läs alla svar innan du kommenterar detta är bara löjligt och ens svara på
   
 15. C
  Medlem · Nivå 8
  Jag har varit med i tråden från början och läst alltihop.
  Är det den här attityden du har när du kommunicerar med din granne också så förstår jag faktiskt att det blir lite avigt.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: