Bygglov för gigantiskt projekt?

85k läst  348 svar

 1. B
  Medlem · Nivå 16
  Buskar och träd kräver aldrig bygglov och får bli hur stora som helst. De måste dock sättas en bit in från tomtgränsen så att man kan sköta utsidan av dem medan man fortfarande står på sin tomt (gäller förstås även plank, staket och spaljéer).

  Om ett plank är så glest att det går att se igenom minst 50 % av ytan så är det inte längre ett plank utan en spaljé och sådana brukar kommuner tillåta.
   
 2. H
  Moderator · Nivå 25
  Då är det troligen ok.

  Det finns inga fasta gränser för när bygglov behövs för ett staket eller plank. Men så länge det inte är högre än ett ”sedvanligt staket” så är det inte lovpliktigt.
   
  • Laddar…
 3. P
  Medlem Nivå 3
  Jag förstår. Man har bara lust att springa över och mäta deras yta för om den överstiger 15 kvm krävs det bygglov och den är riktigt stor altanen. :thinking:
   
  • Laddar…
 4. R
  Medlem · Nivå 11
  15 kvm ?? Lägg ner vad gör det om grannen bygger en altan ? Förstår inte vad problemet är ?
   
 5. H
  Moderator · Nivå 25
  En altan får vara hur stor som helst utan. Bygglov.

  Det är om det blir en byggnad med tak som du har en begränsning till 15 kvm för bygglovsfrihet (friggebod)men sådan får inte byggas närmare gränsen än 4,5 m såvida inte grannen godkänner det. Söker de bygglov så kan det ev gå igenom även om du motsätter dig det.
   
 6. simpa96
  Medlem Nivå 1
  Du verkar vara avundsjuk bara vad fan gör det om grannen bygger ??? Det är på hans tomt? Stör det er eller vill du så gärna se vad som händer där inne.?
   
 7. P
  Medlem Nivå 3
  Jag förstår ! Hur är det med taket läser att skärmtak kräver bygglov när det är placerat närmare än 4,5 men finns det typer av tak de kan få igenom ?
   
 8. P
  Medlem Nivå 3
  Vad tror ni detta ska bli en hög pergola med tak ?
   
 9. A
  Medlem · Nivå 7
  Altanen får vara hur stor som helst i teorin utan bygglov. Rättsfallet jag refererar till hade en altan som var ca 150 kvm..
   
 10. P
  Medlem Nivå 3
  Såhär ser det ut vad tror ni?
   
 11. R
  Medlem · Nivå 16
  Har den tak är det ingen pergola, då är det skärmtak. Man får ha 15m2 tak på huset utan bygglov. Över det krävs bygglov för skärmtak.
   
 12. P
  Medlem Nivå 3
  Okej men och bygga in jacuzzi och addera en hög pergola på det ? Finns det rättsfall på det också ? Det är helheten jag syftar på
   
 13. P
  Medlem Nivå 3
  Vad tror du han ska göra då ?
   
 14. R
  Medlem · Nivå 16
  Kan mycket väl vara en pergola och den kan vara 100m2 utan bygglov.
   
  • Laddar…
 15. P
  Medlem Nivå 3
  Okej men då måste den väl vara ganska genomskinlig eller hur?
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: