Byggahus.se

Bygglov efter förhandsbesked?!!

 1. L
  Medlem · 79 inlägg

  LageoPetra

  Medlem
  Vi har nyligen köpt en tomt på mark utanför detaljplanen. När vi köpte tomten hade säljaren redan fått förhandsbesked där de ok:ar ett enfamiljshus + garage utan förbehåll att det måste passa in i kulturbygd el dyl. Enda förbehållet var gällande avloppet.

  Vi kommer nu att söka bygglov på ett Älvsbyhus (hur klassiskt som helst med tegelröda takpannor, falurött med vita knutar, spröjs, sadeltak och takkupa, samt fristående garage.

  Vad tror ni, kan de strula med detta trots att vi har ett förhandsbesked utan speciella förbehåll eller krav?? Vet att handläggaren har önskemål om förhöjt väggliv, listlockpanel (eller vad det nu hette), lertegelpannor, tvåluftsfönster etc etc. Han hänvisar till en kyrkby som inte ligger jättelångt därifrån. Vi har dock kollat alla kartor och kommunskrifter och vår tomt är klart och tydligt väl utanför alla planer.

  Vad tror ni??
  (man är ju liksom lite nervös ;D )
   
 2. J
  Medlem · 395 inlägg

  jimata

  Medlem

  Re: Bygglov efter förhandsbesked?!!

  Svårt att uttala sig om vad som kommer att hända. Men när man prövar ett förhandsbesked så prövar man endast platsen och inget annat. Den estetiska biten prövas vid bygglovet och risken finns att det kan strula om handläggaren har de åsikter som du nämnde.

  Har inte Älvsbyhus en ny variant med förhöjt väggliv? Jag har för mig att de har diskuterat det i allafall. Annars så är ju inte Älvsbyhus det snyggaste man kan hitta ;D

  Att tomten ligger utanför detaljplan innebär inte att man kan bygga hur som helst. Lycka till!
   
 3. L
  Medlem · 79 inlägg

  LageoPetra

  Medlem

  Re: Bygglov efter förhandsbesked?!!

  Jovisst går en del av deras hus att få med förhöjt väggliv men tyvärr inte det hus vi vill ha och som passar överlägset bäst med tanke på läge och tomt.

  Vad gäller husets utseende så är ju lyckligtvis smaken som baken. Vi tycker att det är ett fint hus och med tanke på priset har vi även mer utrymme i budgeten för att lyxa till det där vi tycker att det är av större vikt!

  Tack för svar!
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.