Byggahus.se

Byggfel - reklamation, byggfelsförsäkring eller åtgärda själv

 1. K
  Medlem Nivå 1
  Har råkat ut för ett byggfel på huset som slutbesiktigades för 4 år sedan. Jag har pratat med en besiktningsman som säger att klinkergolvet är lagt utan att man stängt av golvvärmen vilket resulterat i att nästan hela golvet i tvättstugan har rest sig och släppt från plattan.
  Jag ser tre alternativ:
  1. Försöka nyttja byggfelsförsäkringen och betala 23 000 kr i självrisk.
  2. Få ett dokumenterat utlåtande från en besiktningsman, anlita en jurist och reklamera skadan direkt till småhustillverkaren.
  3. Åtgärda skadan själv.
  Hur skulle du göra och varför?
  Tacksam för lite hjälp.
   
 2. RustVilla
  Renoverare Nivå 3
  Detta är ju ett klantigt misstag och bör absolut gå via en reklammation alt försäkring. Gör ingenting själv
   
 3. A
  Medlem · Nivå 9
  Reklamera direkt.
   
 4. K
  Medlem Nivå 1
  Tack för svaren @RustVilla och @Autodidak1. Är också mest inne på det. Kanske tar besiktningsmannen via Gar-Bo och sedan tar utlåtandet vidare.
   
 5. A
  Medlem · Nivå 9
  Det är det enklaste och billigaste.

  Och om det är ett klinkergolv i tvättstuga och tätskiktet är OK så är det inte säkert att du kommer över självrisken i byggfelsförsäkringen.
   
 6. K
  Medlem Nivå 1
  Det var tätskiktet som lossnade från plattan och dessutom måste jag ut med TM, TT, tvättbänk och FLP så det kommer nog bli dyrt innan det är klart.
   
 7. A
  Medlem · Nivå 9
  Surt, jag tror inte det är pga värmen i plattan (i första hand). Min gissning är att dom inte primat underlaget före tätskiktet (underlaget inte rent och för sugande), utan det så fungerar det inte.
   
  Redigerat 8 apr 16:40
 8. K
  Medlem Nivå 1
  Så kan det säkert vara. Pratade precis med Gar-Bo, dom skulle skicka hit en besiktningsman. Ska bli intressant att höra vad han säger.
   
  • Laddar…