Byggahus.se
Hej,

Bor i en villa på 130kvm och vi har turen att ha en öppen spis. Tyvärr så har vi inget bra ställe att förvara veden på. Numera ligger den i carporten och tar plats. Så planen är att bygga vedförvaring längs husväggen någonstans. Det finns två ställen jag ser som logiska.
Bifogar två mäklarbilder:
Inked4(1)_LI.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inked1(1)_LI.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Antingen på baksidan av huset, där finns mycket plats på en vägg som inte heller har något fönster. Det tråkiga är att den är mer synlig här, och därför funderar jag på om man kan bygga något som ser trevligare ut. Tex. en bänk med förvaring för ved under och sen även vedförvaring på höjden vid varje sida om bänken. Någon som har ett förslag eller exempel på detta?

Alternativ två är på kortsidan av huset, detta utrymme är mest i skymundan och stör minst. Men jag är orolig för att det tar för mycket av ljusinsläpp på närliggande fönster. Ni ser att det kommer hamna nära ett fönster och plocka lite av ljuset till detta rum.

Sen vet jag att dräneringen går runt huset just under gruset och stenarna där jag tänkte placera förvaringen.
Något förslag på hur jag ska fästa den i marken utan att förstöra dräneringen? Svårt att gjuta någon plint tror jag.
 
man får förvara 25 liter bensin på sin balkong ,så veden tror jag inte är något problem med

https://www.msb.se/ribdata/filer/pdf/25569.pdf
Kan bara tala för hur det är i Finland men reglerna för brandfarliga vätskor verkar lika..... För ved gäller att veden får inte förvaras vid husväggen, orsaken är att veden kan fresta någon att tända eld på den och då brinner huset upp. Kommer inte exakt ihåg säkerhetsavståndet från ved traven till huset men har för mig att det är 5 meter.
 
Rekommenderat från shoppen

Varför visas rekommenderat från shoppen?

Rekommenderat från shoppen är en annons från Byggahus egen shop. Produktrekommendationer visas automatiskt baserat på nyckelord som nämns i foruminlägget. Vi matchar innehållet med relaterade produkter som kan hjälpa läsare med sina byggprojekt. Inläggskaparen har inte själv lagt in produkterna i inlägget.