Byggahus.se

Bygga panelvägg, på panelvägg? (!)

 1. N
  Medlem · 1 inlägg

  Nybörjaren.se

  Medlem
  Hej!
  I mitt sovrum har jag en träpanel vägg som jag gärna vill bli av med. Då jag inte var den som satte upp den vet jag inte ifall den är limmad eller spikad in i väggen, men kollar jag noga på hela väggen så ser jag inga spikhuvuden eller tecken på att den skulle vara spikad, så då tänker jag bara anta att den är limmad på något vis. Underlaget är en betongvägg förövrigt. Nu är min fråga; om jag vill bygga om väggen, tror ni jag kan täcka/spika över den nuvarande väggen med MDF skivor och sätta reglar i det mönster jag vill ha eller bör jag först riva den nuvarande väggen och göra hela racet med att spackla väggen, slipa och sedan bygga "från grunden"?
  Vill mer än gärna ha hjälp, tack på förhand!
  Lägger upp lite bilder på den marinblåa väggen jag har just nu, notera att de små skruvarna som syns varit för en tavla som hängt där. Bilden på den gråa rutpanel väggen är såsom jag vill att väggen ska bli.:D

  Mvh, nybörjar hemma-snickare.
   
 2. Anna_H
  Husägare · Värmland · 11 130 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Visst kan du bygga utanpå om du vill, du förlorar lite, lite yta bara.
   
 3. T
  Medlem · 1 486 inlägg
  Den är säkert skruvad i sponten, hittar du inga skruvar i plankan längst till höger? Smått allergisk mot att bygga in extra mtrl så jag hade plockat bort, ska du ändå sätta skivor behöver du ju inte göra något grundarbet. Tyckte väggen du skall ta bort va riktigt läcker.
   
 4. F
  Byggveteran · Höllviken/Malmö, Skåne · 4 173 inlägg

  falkn

  Byggveteran
  Är det utseendet i andra bilen du vill åt så smäll på en tunn plywood, måla och sedan dit med listerna. Då kan du limma och skjuta med dyckert där listerna sen hamnar så slipper du spackla.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.