Byggahus.se

Bygga om bef. kök med snickare eller köpa nytt?

 1. E
  Medlem Nivå 4
  Står i begrepp att beställa ett nytt kök från Kvik emellertid finns ett befintligt kök från 20-talet i lägenheten. Detta är dock något förvanskat under framförallt 60-talet. Har någon erfarenhet av att be en snickare bygga om befintligt kök istället för att riva allt och beställa nytt?

  Går det att säga något om kostnaden jämfört med att installera allt nytt? Handlar det om samma pris eller är det dyrare med en snickare?
   
 2. M
  Medlem Nivå 7
  Ingen egen erfarenhet, men en på jobbet valde mellan Puusteli kök och snickare. Valde snickare då priset blev samma men resultatet mycket bättre.
   
 3. A
  Medlem · Nivå 16
  Det beror väl på vad du menar med "bygga om befintligt". Bygga om till vad?
   
 4. fresve
  Medlem Nivå 11
  Vill du bara byta luckor och bänkskivor tex, och du är nöjd med hus köket i övrigt ser ut, planerat , golv mm, så är det billigare att bara köpa de delarna givetvis. Finns ju oändligt många företag som bara gör luckor.
   
 5. E
  Medlem Nivå 4
  Jo, det diskbänken kommer behöva förlängas när ett skafferi tas bort och därmed behövs fler underskåp och överskåp. I sådant fall krävs även nya luckor. Ett högskåp finns och måste då justeras lite. Diskbänken måste höjas och spisen byggas in tillsammans med diskmaskin.

  Det kanske blir enklare med helt nytt ändå.