Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Bygga med Fiskarheden, jobb med att samordna mm?

 1. A
  Medlem · Stockholms · 6 inlägg

  asamarie72

  Medlem
  Hej!
  Fundrar på att bygga hus från Fiskarheden (förmodligen Vråken). Egentligen hade vi velat ha totalentreprenad, men förstår att Fiskarheden inte erbjuder det utan har sina samarbetspartners som jag fått en gemensam offert från.

  Säljaren menar att snickarna håller ihop hela bygget, kontaktar de olika samarbetsparterna när det blir dax att göra sin del osv. Är det er erfarenhet åxå, eller måste man själv ringa runt till hanverkar och se till att de är på plats, hitta ersättare om de inte kommer osv? Undrar även hur mycket ni upplever at ni har varit tvugna att bevaka själva bygget, flyter det på utan att man är där och kontrollerar hela tiden? - Är det stor skillnad mot totalentreprenad?

  Det ingår i offerten visst schaktarbete - som ska räcka under "normala" förhållanden. Är det någon som detta har räckt för? Annars, hur mycket arbete/kostnad har tillkommit?

  Slutligen undrar jag om ni har varit nöjda med era Fiskarhedenhus, speciellt Vråken, Tärnan och Sparven?

  Stort tack på förhand!
   
 2. C
  Medlem · Halland · 414 inlägg

  Cyphera

  Medlem
  Vi ska bygga med FH och betalar snickaren en extra slant (rätt stor, tycker jag personligen, fast han kanske gör skäl för lönen) för att fungera som samordnar/byggledare. Vi har inte kommit igång riktigt än, så jag har inga erfarenheter att dela med mig av.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.