Byggahus.se

Bygga innertak i kallt källarrum

 1. D
  Medlem Nivå 1
  Håller på att renovera källaren i ett hus byggt 1943 och har ett rum som ej är uppvärmt över som vi tänkte göra en "mat/vin-källare" av.
  Källaren är dränerad och isolerad utifrån 2009.

  Detta rum låg från början utanför huset, alltså inget rum ovanför, var endast bro till entrén ovanför. Huset är sedan några år tillbaka utbyggt över bron så att detta är nu en del av våran hall, alltså ett uppvärmt rum ovanför det icke uppvärmda rummet i källaren.

  Skulle helst vilja regla ner taket ca 50mm i källarrummet för att sedan montera gipstak med infällda LED-spottar. Anledning, fuktgenomslag förr i tiden som resulterat till att betongtaket har flagnat och släppt bitar = väldigt jobbigt att laga.

  Är det big no no med att regla ner taket med träreglar och sedan montera gips och stänga in träreglarna mot betongtaket?
  Kommer det att bildas kondens & fukt samt således börja mögla innanför innertaket mellan det kalla rummet och det varma rummet ovanför?

  Rummet har skaplig ventilation då de sitter friskluftsventil som via självdrag går ut under dörren in i övriga källaren och ut via PAX-fläkt i tvättstugan.

  Tacksam för svar och eventuella alternativa lösningar då vi gärna skulle vilja ha infällda spottar i just detta rum, väggarna blir putsade.