Byggahus.se

Bygga in högtalare i taket

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 2 518 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
  Du kommer hem, knäpper igång musiksystemet via mobilen och ut ur taket strömmar favoritmusiken ur nästintill osynliga högtalare. Låter det som en dröm? Så här förverkligar du den.


  Du kan läsa artikeln här: Bygga in högtalare i taket
   
 2. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Squeezebox utan fjärr är kanske inte för den vanliga hemmaanvändaren. Det krävs en del kunskap för att konfigurera den rätt. Sen är inte heller den trådlösa delen helt stabil i när den är pearl-hackad.
  Recievrar kan fortfarande köpas i Tysklnad sist jag kollade.
   
 3. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Peter Hjalmarsson

  Inbyggda högtalare och Squeezebox/Sonos är ingen klockren kombination. De lämpar sig bägge bättre för fristående högtalare, och inbyggda drivs bäst med tyngre proffssystem.
   
 4. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Henrik

  Sonos med inbyggda högtalare är en klockren kombination. Se bara till att köpa bra kvalitet på inbyggnadshögtalarna.
   
 5. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Andreas

  byggde in Sonos i alla rum när jag renoverade lägenheten och det är helt kanonbra! Kan även lägga till "puckar" för styrning av t.ex. befintliga anläggningar. Använde t.ex. mitt Bose ljudsystem i kombination med Sonos och det fungerar bättre än man kan tänka sig. Spotify, alla radiokanaler och ingångar vid varje förstärkare och trådlös brygga... Köp Sonos om ni vill ha kvalitet till relativt billig penning!
   
 6. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Hejoo

  Sonos är fantastisk, särskilt tillsammans med streamade tjänster som rhapsody, spotify eller liknande. Att det lämpar sig bättre eller sämre för en viss högtalartyp eller klass av utrustning är helt galet. Sonos är en distributionslösning som passar lika bra oavsett inbyggda eller fristående system. Har du audiofilkrav kan du alltid ta ut den digitala signalen.
   
 7. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Anders

  Vill man krångla till det lite och göra det till en sport kör man Bose och styr det via mobilen mha bl.a. IP2IR. :) Mycket dyrare, lite roligare men inte bättre.
   
 8. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Martin

  En balanserat artikel om media, roligt att läsa. Oftast ska all ljud & bild gömmas utan hänsyn till ljud & bildkvalitet,. Devisen ytan viktigare än funktion brukar råda bland inredningstipsen.
  Jag gillar när form följer funktion, när formen har en funktion.
   
 9. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
 10. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: MartinC

  Kör Squeezebox och tänkte komplettera med följande info: SB Reciever är ena halvan av en SB Duet som är lätt att få tag på, den andra halvan är en mycket kompetent och trevlig trådlös (WiFi) fjärrkontroll med färgskärm.
  Man ska inte heller glömma att man behöver en förstärkare om inbyggnadshögtalarna är passiva, vilket de flesta är. En T-amp eller motsvarande fungerar bra. Gäller bara att hitta en volym som passar bra.
   
 11. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Gadgety

  Bra artikel. Jag har monterat in fuktsäkra högtalare i badrumstaket.

  @Peter Hjalmarsson Varför skulle inte Squeezebox vara en bra kombination för inbyggda system om Sonos är det?

  Observera för övrigt att Squeezebox kan spela mer högupplöst 24/48 material, men det kan inte Sonos som enbart tar upp till CD-standard 16/44.
   
 12. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Gadgety

  ...glömde att skriva att Squeezebox Touch (som inte går att bygga in till skillnad från Squeezebox Duet receivern) spelar högupplöst 24/96 material.
   
 13. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Gadgety

  Jag måste korrigera mig själv. Squeezebox Touch GÅR att bygga in, det är bara det att touchskärmen då är bortkastad.
   
 14. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Gadgety

  Jag kör med T-amp. Vet inte om de är så lätta att få tag på längre. 400 kronor styck. Om man använder ett enkelt fjärrstyrt uttag kan man även slå på och av den inbyggda förstärkaren.
   
 15. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Fredrik

  När jag byggde mitt hus såg jag till att bygga in högtalarlådor i taket och VP-rör drog till en liten garderob. Det var nödvändigt eftersom det var omöjligt med efterhandsinstallation. Det var rätt billigt.

  Jag kollade på de olika proffslösningarna men jag ogillar de olika väggkontroller de hade. Sonos fjärrstyrning tyckte jag var oslagbar. Nu har jag ett par Sonos-lådor staplade i garderoben, vilket går lite emot principerna med systemet men det funkar skitbra :)

  Finns även ett par oanvända lådor kvar i taket så jag kan såga upp och bygga ut med ännu fler zoner efterhand.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.