Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

BYGGA I LINKÖPING LAMBOHOV

 1. Mastma
  Medlem · 182 inlägg

  Mastma

  Medlem
 2. Zelda
  Medlem · Östergötland · 77 inlägg

  Zelda

  Medlem
  Läckert!! :D
   
 3. Mastma
  Medlem · 182 inlägg

  Mastma

  Medlem
  Jo det blir fint men jag tycker inte att bilderna riktigt visar hur det ser ur. Det ser nästan ut som att vi har folie på väggarna på bilden. Men du får ju komma förbi så får du se det live.. I går kväll var vi o kollade utomhus belysningen och det vart bra, det är lite svårt att veta vad man ska ha då det var 8 lampor vi skulle inhandla. Men vi är nöjda, i dag skall de sätt upp de sista lamporna på garaget, och elektrikerna ska göra lite små fix. På söndag skall städerskan börja med sitt. Känns lite konstigt att det är klart nu, att vi faktiskt får flytta in om 6 dagar..
   
 4. L
  Medlem · 4 inlägg

  leif_lindgren

  Medlem
  Vi var på byggsamråd i veckan och det dök då upp några nya saker:

  Vårt garage ligger 2.5m från huset och Myresjöhus har ritat in en EI30 klassad vägg i garaget. Killen från kommunen sa dock att en del av taket måste också uppfylla EI30 då vi har två fönster på övervåningen på gaveln på huset. Vi behövde då lägga 1.5m med isolering och gipsskiva i taket i garaget för att få till 2.5+1.5=4m. Dock kunde man kanske klara sig med mindre än 1.5m pga tegelpannorna och skivorna i taket. Hur har ni andra gjort som har garage nära huset? Myresjö ville ha 16800 kr för isolering + gips i hela taket.

  Enligt kommunen var man tvungen att ansöka om dispens från Tekniska Verken om man ska bygga en stenkista som man vill ansluta till kommunens ledningar. Så hade dock inte Myresjö tidigare uppfattat det hela. Någon som har ansökt om dispens? Tror ni på stenkista, eller utkastare?

  /Leif
   
 5. Mastma
  Medlem · 182 inlägg

  Mastma

  Medlem
  hej

  VI har isolerat taket i garaget, men ännu ej satt upp gipsen. Skall till helgen isolera väggarna. Det blir ju en hel del materiel kvar som vi kommer att nyttja för garagets isolering och gipsning.

  Vi har uppfattat att det inte skall kunna anslutas till kommuns ledning (förutom dräneringen kring hus och garage), detta pga markförhållandena. Vi kör med utkastare.
  Vi har dränerat av kanten mot vår granne och gjort en mindre stenkista i hörnet mot vägen.
  Misstänker dock att vi inte har dränerat klart då leran gör att det bildas vattnensamlingar

  När börjar ni med grunden?

  /stefan

  ,
   
 6. ByggareBacchus
  Medlem · Östergötland · 72 inlägg

  ByggareBacchus

  Medlem
  Jag ansökte om tilltåtelse att få ansluta ett breddavlopp från min stenkista till dagvattenbrunnen i samband med min VA-anmälan till Tekniska verken.

  Fick godkännande och svar att Tekniska Verken gjort avsteg från detaljplanen och godkänner breddavlopp från stenskista till dagvattenbrunn. Det är dock fortfarande förbjudet med någon form av direktanslutning till
  dagvattensystemet.

  Allt framgår i de skriftliga bilagor som följer VA-anmälan.
   
 7. steha
  Medlem · 34 inlägg

  steha

  Medlem
  Vi har också stenkista med anslutning av breddavlopp till dagvatten.
   
 8. L
  Medlem · 4 inlägg

  leif_lindgren

  Medlem
  Nästa vecka kommer de att börja med grunden till huset, sedan är det husleverans vecka 49.

  Äntligen sätter det fart, men det är ju ändå nästa ett halvår till inflyttning (slutet av april)

  /Tina
  Isgrottan 6
   
 9. Mastma
  Medlem · 182 inlägg

  Mastma

  Medlem
  Zelda; Ser huset ut som ni trott? Visst är det kul att se hur det ska bli. Jag sitter i Sthlm så jag kan ju inte kika, men får göra det när jag kommer hem. Har de börjat med Älvsbyhuset på hörnet?

  //Maria
   
 10. Zelda
  Medlem · Östergötland · 77 inlägg

  Zelda

  Medlem
  Hej Maria

  Vilken känsla det är när väggarna står där helt plötsligt... wow!

  Det ser väl ungefär ut som man trott men det är i alla fall annorlunda när det
  är 3D. Nu saknas ju taket än så länge men killarna jobbar hårt. De höll på till
  21 igår kväll och var igång vid 7 i morse igen.
   
 11. steha
  Medlem · 34 inlägg

  steha

  Medlem
  Kul! Nu är det inte många hus kvar att resa i området!
   
 12. Mastma
  Medlem · 182 inlägg

  Mastma

  Medlem
  Fråga till Leif:

  Vi hade lite problem i samband med att dem la ut matjord på tomten att hitta tomthörnet. Det skall finnas ett rör i backen men vi lyckas då inte hitta den. Borde vi ringa ut dem som ska markera ut tomtgränserna ? Jag antar att ni behöver ha denna fasta mätpunkt när er entrepenör skall börja med grunden.

  /stefan
   
 13. hägerhäll
  Medlem · Östergötland · 85 inlägg

  hägerhäll

  Medlem
  Hallå Linda!

  Nu har det gått en vecka sedan huset kom, jag är lite nyfiken på hur det går för er. Har du kanske några bilder att visa?

  /Anette
   
 14. lindasvensson77
  Medlem · 72 inlägg

  lindasvensson77

  Medlem
  Hej!

  Visst har jag bilder att visa. Här kommer några. Än så länge är insidan inte mycket att se. Det står en stor byggnadsställning i vardagsrummet och resten är fullt av virke och verktyg så det blir bara fasadbilder. Vi hade tur och fick taket tätt precis innan regnet kom. Nästa steg blir att få takfönstren på plats. De hade tydligen missat att skicka med dem. Och sen ska takpannorna på plats nästa vecka.
   
 15. lindasvensson77
  Medlem · 72 inlägg

  lindasvensson77

  Medlem
  Anette - jag läste i din blogg att ni letar efter en vit nyans att måla med inomhus. Vi håller på med detsamma och det är inte lätt. Jag kommer inte ihåg exakt hur nyansen såg ut i visningshuset i Malmö men på bilderna vi tagit ser den väldigt bra ut. Vi vill inte ha en färg som går åt gult utan den ska gärna vara så vit som möjligt utan att vara för kritvit. Hur upplevde ni färgen i Malmö? Skulle gärna vilja ha färgkoden när du får den från Myresjöhus om det går bra.

  En annan fråga - har ni funderat på hur ni ska göra med kakel i köket? Vi har valt de vita luckorna som är standard och sen vill vi gärna ha vitt kakel ovanför diskbänken vid fönstren. Däremot känns det som det blir för mycket vitt om vi dessutom har vitt kakel ovanför spishällen. Vi funderar på att istället sätta en glasskiva och måla väggen i nån latte-nyans alternativt sätta upp en mönstrad tapet. Om vi ändå väljer vitt kakel kanske man kan måla väggen från fläktens nederkant och uppåt i en annan färg. Har du några bra idéer eller tips på vad som kan bli snyggt? Det är så svårt att bestämma sig när man bara försöker föreställa sig i tanken hur det kommer se ut.

  /Linda
   
  Rekommenderat från shoppen

  Varför visas rekommenderat från shoppen?

  Rekommenderat från shoppen är en annons från Byggahus egen shop. Produktrekommendationer visas automatiskt baserat på nyckelord som nämns i foruminlägget. Vi matchar innehållet med relaterade produkter som kan hjälpa läsare med sina byggprojekt. Inläggskaparen har inte själv lagt in produkterna i inlägget.

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.