Byggahus.se

Bygga hus av gamla bildäck

 1. S
  Medlem Nivå 1
  • Laddar…
 2. ROSTIGASTE
  Medlem Nivå 2
  Fast artikeln är ju från 2014.
  Var det inte så att det var svårare att återvinna däcken på den tiden?
  Idag kan dom ju återvinna 90 procent av gummit ..
   
 3. Appendix
  Medlem · Nivå 12
  Det är ju en rätt intressant sak.

  Med de varierande årstider vi har i detta land med rätt stor fuktpåverkan från och till samt alla temperaturväxlingar så är det generellt en rätt dålig idé att bygga med experimentiella material som används i andra världsdelar.
  Framförallt boningshus.

  Det finns ju en anledning att Californien med sitt varma klimat har mycket glaspartier och stålbalkar i sina designhus. Det är en byggteknik som sällan är så bra i sverige.

  Hus av bildäck kan nog vara en bra idé i länder där man inte har en fungerande återvinning. Men det är ju bättre att göra nya däck av däcken och bygga huset av beprövade material.
  De där beprövade materialen brukar även bli billigare än att ta material som inte lämpar sig och anpassa efter det.
  Se även området Containerhus.
   
 4. S
  Medlem Nivå 1
  Jag tänker mer på de avsöndringar som däcken gör, det som sipprar ner i jorden på utsidan och kanske även inomhus. Kan det verkligen vara tillåtet miljömässigt?
   
 5. S
  Medlem Nivå 1
  I detta fall verkar det vara en ekonomisk fråga. Husbyggaren får däcken gratis.
   
 6. Appendix
  Medlem · Nivå 12
  Många konstiga lösningar som man säger sig göra pga miljön visar sig förvånansvärt ofta bero på snålhet/fattigdom.
   
 7. ROSTIGASTE
  Medlem Nivå 2
  Sant .
   
 8. ROSTIGASTE
  Medlem Nivå 2
 9. Dan_Johansson
  Medlem · Nivå 16
  Det verkar som det pågår en utbyggnad av kåken i detta nu, så uppenbarligen verkar någon tycka att det funkar fortfarande?

  Jag tycker ju hela idén känns lite långsökt...
   
 10. S
  Medlem · Nivå 14
  Fast även miljövänligheten måste ha rimliga proportioner..............Ska man se det där som nåt dumt för miljön så ska man nog helt sonika förbjuda gummihjul på bilar och fordon helt. Alla partiklar från normalt slitage är liksom så ofantligt mycket större påverkan så att de där nergrävda och inmurade däckena är helt försumbart.
   
  • Laddar…
 11. ROSTIGASTE
  Medlem Nivå 2
  Jo eller så ser kommunen sin chans att sticka ut lite grann och bli turisattraktion. Dom tror väl det kommer bli som "cowboykåken" :rofl::crysmile:
   
 12. ROSTIGASTE
  Medlem Nivå 2
  Jo men nu var det ju gamla slitna däck dom använder som redan har haft stor påverkan på miljön. Så bästa vore väl att göra nya däck av dom istället.
   
 13. ROSTIGASTE
  Medlem Nivå 2
  Om man nu kan få pris för att man bygger hus av gamla slitna däck . Då borde alla som bygger hus av trä få pris också. För det är då mycket miljövänligare...:thinking:
   
 14. S
  Medlem · Nivå 9
  Knepigt att de fått det godkänt med tanke på brandrisk och de giftiga ämnen som som utsöndras vid ev. brand. Det är ju till och med så att räddningstjänsten går ut med VMA och ber hela mindre städer att gå inomhus och stänga sin ventilation när det är en däcksverkstad eller däcksupplag som brinner. Hur hälsosamt kan det då vara att vakna upp i ett brinnande hus av däck?