Byggahus.se

Bunden ränta 20 år 0% i Danmark

 1. L
  Medlem · Stockholm · 1 644 inlägg

  Lars48

  Medlem
 2. N
  Medlem · Norrbotten · 197 inlägg

  NoiseMaker

  Medlem
  Jag tycker att minus 0,5 procent på tio år också låter rätt bra.
   
 3. A
  Medlem · Kalmar Län · 11 921 inlägg

  AndersS

  Medlem
  Finns det andra avgifter i Danmark som tillkommer mera än ränta?
  Något lurt är det eller PR där ytterst få kan få det utifrån finstilta villkor att man låser upp andra tjänster till samma.
   
 4. P
  Medlem · 37 inlägg
  Ja, det handlar obligationslån där avgifter gör att den effektiva räntan blir något högre. Bor själv i Danmark, och vi kommer snart lägga om vårat 30-åriga lån till 0.5% fast ränta som precis öppnat upp. Obligationslån får man ta upp till 80% av husets värde, avgifterna är delvis förhandlingsbara (utifrån ekonomi och kundstatus) och beror på belåningsgrad. Med maximal belåning ligger den effektiva räntan på ett 0.5%-lån normalt cirka på 1%. Gällande de lån som kommer med negativ ränta så _får_ man alltså inte pengar av låna, men man betalar heller inte speciellt många kronor i .. Men det är inga lån som är låsta till specifika kunder, utan öppet för alla och det normala. Systemet är helt annorlunda än i Sverige. Finns även lån med rörlig ränta såklart, där man typiskt binder 3 - 5 år. Där ligger räntan nu tätt på 0.
   
 5. A
  Medlem · Kalmar Län · 11 921 inlägg

  AndersS

  Medlem
  Har man inte haft som "tradition" att lånen på fastighet skulle vara betalda inom xx-tid, dvs man amorterade betydligt högre belopp än i Sverige. (var en dansk kollega som en gång i tiden nämnde något sådant)
   
 6. P
  Medlem · 37 inlägg
  Obligationslån löper typiskt på 10, 20 eller 30 år (ju längre, ju högre ränta men nu är den nere på 0.5% för 30 år vilket är historiskt rekordlågt). Finns även amorteringsfria lån, men där är avgifterna högre så den effektiva räntan stiger (och bankerna ställer högre krav på belåningsgrad x inkomst). Man måste komma med min. 5% i handpenning, och mellanskillnaden mellan obligationslån på 80% och handpenning tas som normalt banklån där räntan ligger på omkring 4% så där betalar man ju mer (om man inte lägger hela 20% som handpenning).
   
 7. L
  Medlem · Stockholm · 1 644 inlägg

  Lars48

  Medlem
  De som erbjuder fastbunden 30 årig ränta till 0,5% är just nu: Realkredit Danmark respektive Nordea Kredit enligt Börsen.
  https://borsenpro.dk/finans/nyheder/30-ar-med-en-halv-procent-i-rente-sa-stiger-boligpriserne
  Den ny introducerade 30 åriga bundna räntan uppskattar Börsen en prisuppgång på 5-6%. Undrar hur många som kommer att binda på 30 år. Jag skulle definitivt gjort det om jag var dansk och sova gott i 30 år och få 10 år utan återbetalning som grädde på moset.
   
 8. Flipbed
  Husägare · Västerås · 45 inlägg

  Flipbed

  Husägare
  Normalt när man binder lånet så är nackdelen att om man vill säga upp det tidigare så måste man betala av kvarvarande tid. Men om man då har negativ ränta, betyder det att banken måste betala av lånet kvarvarande tid? I så fall skulle man då kunna teckna och säga upp bundna lån (till rörliga) om och om igen och på så sätt betala av sitt lån? Låter helt galet isf.
   
  • Laddar…
 9. L
  Medlem · Stockholm · 1 644 inlägg

  Lars48

  Medlem
  I så fall om banken säger upp lånet då måste de betala den negativa räntan under resterande period. Det måste vara så annars skulle alla göra som du beskriver och tjäna pengar på sina uppsagda lån.
  Om vi antar att det råder deflation och pengarna blir mer värda med tiden då skulle ändå bankerna vinna på affären fast de betalar ut negativ ränta till låntagare.
   
 10. Nefrums
  Hobbysnickare · Lomma · 689 inlägg

  Nefrums

  Hobbysnickare
  Så låga räntor tyder på att bankerna tror att den rörliga räntan kommer vara betydligt lägre än så under perioden.

  Om vi tror att vi är i slutet av en högkonjunktur, så borde räntan vara på topp nu och sänkas avsevärt sen när lågkonjunkturen kommer.

  Undrar hur det kommer att gå med tanke på ränteläget just nu. Deflation låter mer och mer som den troligaste utvecklingen.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.