Byggahus.se

Budar vi mot bulvaner?

 1. T
  Medlem · 97 inlägg

  Tessebubblan80

  Medlem
  Jag kan ju flika in då eftersom det är mig det gäller :D Från början sa vi att vi inte lägger en krona över 275 000:- oavsett vad som händer. Men så blev det budgivning och vi rycktes med. Vi ville så gärna ha huset. Jag var faktiskt lättad när vi blev överbudade för vi var absolut inte beredda att lägga 375 000:- huset är inte värt så mycket. Om man ser andra objekt i närheten så kan man lägga till 100 k och få djupborrad brunn samt avlopp. Enda anledningen att vi budade 375 000:- var att vi blev helt förblindade. Vi hade löst det men vår ekonomiska situation hade inte varit rolig. Vi hade fått sälja saker då, ta ett ofördelaktigt lån kanske. Så tack och lov blev det inte så. Jag skulle nämligen inte dragit mig ur, hade jag vunnit hade jag stått mitt kast men nu så här i efterhand så var det väldigt bra att vi inte fick det till den summan. Det hade inte varit en bra affär på något sätt.
   
  Redigerat 1 sep 2022 11:33
 2. D
  Medlem · 4 inlägg

  diskrepans

  Medlem
  Just sådär tänker jag med jämna mellanrum om 3 hus vi budade på (med alldeles för mycket känslor inblandade) men aldrig köpte.

  Supernöjd med det vi till slut köpte och bor i (samt helrenoverar).

  Blev glad av att följa tråden och se att ni tog det kloka beslutet. ❤️
   
  • Laddar…
 3. electroluxaren
  Medlem · - · 14 340 inlägg
  Ja så är det man rycks med oavsett om man vill eller inte, nu har jag inte sett potentialen i detta objektet men det verkar som om verkligheten kommit i fatt Er och precis som du skriver vad glada för det. Du hittar snart ett nytt och kanske tom ett bättre?
   
 4. T
  Medlem · 97 inlägg

  Tessebubblan80

  Medlem
  Tack :heart: Och vad roligt för er att ni äntligen hittat rätt hus. Det är bäst att inte blanda in några känslor alls i husköp har jag förstått ;)
   
  • Laddar…
 5. T
  Medlem · 97 inlägg

  Tessebubblan80

  Medlem
  Ja nu när det ligger på den prisnivån i budgivningen är det inte längre värt det har vi verkligen insett, det är väldigt upptrissat och det känns som en lättnad att kunna lämna det bakom oss nu. Men självklart hade det varit roligt om vi hade knipit det för utgångspriset eller något över. Men som du skriver kanske ett ännu bättre hus dyker upp. Börjar känna lite hopp i mörkret :D
   
 6. D
  Medlem · 4 inlägg

  diskrepans

  Medlem
  Haha ja det känns riktigt bra. Tack själv. Har ju bott här ett par år nu men minns ändå tillbaka emellanåt och är mycket tacksam för att vi inte fastnade på något av de ställen där vi drogs med av bara farten.

  Haha verkligen. Noll känslor, bara business. Men det är en svår dans..man är tvungen att göra mycket efterforskningar på de objekt man är intresserad av. Då funderar man ofrånkomligt framåt och tänker sig möjliga lösningar och ett, tu och tre så sitter man och romantiserar ting som är sämre än man ser det framför sig...
   
 7. T
  Medlem · 97 inlägg

  Tessebubblan80

  Medlem
  Exakt så är det. Man måste ju engagera sig. För mig är känslan så himla viktig. Kommer jag trivas, kan jag bo här? Därför var jag tvungen att hänga lite i omgivningarna och på så sätt stötte vi på lite folk (då vi är väldigt sociala) då blev det ju att man fastnade för huset och lixom flyttade in. Får ha en annan strategi nästa gång :D Skönt när man kan tänka tillbaka på de misstag man inte gjorde :cool:
   
 8. Blab601
  Medlem · 48 inlägg
  Kan tyckas märkligt men är troligtvis inget fuffens. Folk är väldigt nyckfulla.

  De stoppar. Sen grämer de sig och är plötsligt beredda slänga in mycket mer.

  Att folk inte har tillräckliga lånelöften har jag själv varit med om två gånger. En gång när jag sålde en bostad och en gång när jag köpte.

  Folk handlar irrationellt, strular, skapar problem. Lägger sig för att sen ringa i sista stund för att lägga ett nytt bud osv.

  Vet hur det är med struliga budgivare, mycket tråkigt men jag blir inte förvånad av händelserna och tror inte det är något fuffens.
   
 9. T
  Medlem · 97 inlägg

  Tessebubblan80

  Medlem
  Nä jag har också släppt den teorin nu. Jag har sett detta ta så många twister nu så inget förvånar mig eller kommer förvåna mig i framtiden. Detta huset blev en lärdom rakt igenom :geek:
   
 10. K
  Byggnovis · 386 inlägg

  Kallens

  Byggnovis
  Håller med. Det är väldigt lätt att tänka "här är något som inte står rätt till" så fort det inte går som man vill eller någon agerar på ett sätt man inte själv förstår. Men man slutar aldrig att förvånas över hur människor tänker olika, av olika anledningar. Säger inte att det inte kan vara något konstigt, men troligen inte och irrationella tillvägagångssätt stöter man alltid på när man har med människor att göra.
   
 11. SågspånPappspikEternit
  Husägare · Småländska höglandet · 2 365 inlägg

  SågspånPappspikEternit

  Husägare
  Jag fastnade på det här, och blev lite beklämd. Du och din partner bor (dyrt?) i stan "pga barnen", fast ni egentligen vill bo på landet.
  Är det värt offret för er vuxna, att leva på ett sätt ni inte vill, för att ni anser att det är bäst för barnen? Den jobbiga biten med att göra (oombedda?) uppoffringar för sina barn är att barnen sällan är särskilt tacksamma över det. Barnen kan bära på en svårdefinierbar känsla av skuld, och föräldrarna kan börja bli bittra gentemot barnen, som de ställt i vägen för sina drömmar.

  Har ni på allvar diskuterat att flytta ut på landet på redigt, inte bara skaffa fritidshus?
   
 12. T
  Medlem · 97 inlägg

  Tessebubblan80

  Medlem
  Vad gulligt att du engagerar dig och frågar :love: Det är så att jag och mannen är separerade och har barn samt delad vårdad med våra ex. Både mannens och mitt ex bor i stan så vi kan inte flytta då förlorar vi vårdnaden om barnen. Man får inte rycka upp barnen ur deras trygga miljö och flytta om inte den andra föräldern godkänner det och det gör dom inte. Vi vill inte heller dra iväg barnen från vänner och skola, det hade vi inte klarat. Så vi har köpt en svindyr lägenhet som ändå är det billigaste alternativet för oss, (hade haft råd med ett fint hus vid havet i området vi kikar på för samma pris.) Vi känner oss olyckliga på det sättet att vi är tvungna att bo på en plats vi inte vill eller trivs på. Och det är surt att ha lån och amortera på en bostad man egentligen skulle vilja sälja. Men för barnens skull för vi detta och för att orka i 7-8 år till behöver vi ett litet sommarhus på landet. Vi behöver närhet till natur och andas frisk luft.
   
 13. K
  Medlem · 4 inlägg

  Kalasmacka

  Medlem
  Vet inte om någon frågat men kan du skicka länk på Hemnet?
   
  • Laddar…
 14. Davidbagare
  Medlem · 482 inlägg
  Ja, upp med en länk nu så vi får se vad det är för hus vi har att göra med
   
  • Laddar…
 15. Bästerortarn
  Renoveringsnovis · Bästerort · 259 inlägg

  Bästerortarn

  Renoveringsnovis
  Diskuterade detta fenomen med bekanta för inte alls länge sen. Personligen har jag inte varit inblandad i någon budgivning då jag i princip var ensam spekulant på min kåk i Jämtmland. Däremot kommer jag ihåg när vi skulle sälja farsans lgh. efter hans bortgång hur jävla struligt det var, det slutade med att vi sålde till det tredje högsta budet för att dom andra två bara strulade. Och det visade sig vara ett bra beslut då det var en mycket smidig köpare. Men vänner och bekanta menar på att om det finns gott om struliga och oseriösa spekulanter i allmänhet så är det många gånger värre i den låga prisklassen som i TS fall. Och som andra redan sagt, i denna låga prisklass känns det i.a.f. tveksamt att en mäklare skulle ligga bakom fejkbud. Risk/reward ...... nja.

  Jag råkade springa på min kåk av en slump och köpte den lite på chans för att det bara handlade om småpengar men har ett år senare förälskat mig totalt i kåken, byn och regionen och har planer att på sikt flytta dit. Jag fattar således hur man kan investera så mycket emotionellt i en kåk även om min investering skedde i omvänd ordning.

  TS .... ni kommer hitta ert framtida paradis när ni minst anar det!

  Testa att läsa tråden? ....... *hostSidan10host*
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.