Byggahus.se

Bryta avtal med tak-skojare - Arga Takläggaren AB/Optimal Tak AB

 1. DagSa
  Medlem Nivå 2
  Täby Tak och Bygg är ett tips. De var på min mors tak efter Arga takläggarn och de var seriösa. Men det finns säkert fler. De hade inga negativa synpunter på taket alls....
   
 2. christian.delen
  Husägare Nivå 1
  Eftersom inget av bolagsnamnen i trådens rubrik finns kvar och det har bildats flera nya bolag så räknar jag upp de nuvarande byggbolag i samma sfär, för att man ska få träff när man söker på de namnen. Det är påfallande många systerbolag. Med samma sfär menar jag bolag som har samma verkliga huvudmän (ungefär "ägare") och styrelseledamöter. De flesta har också samma adress. När man söker runt så blir det uppenbart.

  Takspecialisten i Mälardalen AB använder sig av namnet “Takspecialisterna” i företagssymbolen (logotyp), men det är inget registrerat bolagsnamn. De använder även internetdomänerna “takspecialisternasthlm.se" och “taklaggaren.se” (e-postadress kontakt@taklaggaren.se).

  Webbplatsen https://takspecialisternasthlm.se/, som "Takspecialisten i Mälardalen AB" hänvisar till, innehåller inget officiellt bolagsnamn eller organisationsnummer, men det angivna telefonnumret är registrerat på “Tak och Fasadmästarna i Sthlm AB"

  Nuvarande bolag:
  • "Takspecialisten i Mälardalen AB” med organisationsnummer 559213-7078. Två registrerade verkliga huvudmän.
  • "SH Tak och Fasad AB" med organisationsnummer 559183-8932 har utdelningsadress "c/o STRINGBLOM BYGG OCH MONTAGE AB". Det finns inget nuvarande bolag med det namnet utan det är troligen ett tidigare bolagsnamn. De försökt byta namn igen 2019-10-03 (ärende 552450/19) men fick avslag. Bolaget har en konkursansökan 2019-11-08. Saknar registrerad verklig huvudman.
  • "Villa Relining i STHLM AB" med organisationsnummer 559212-5271. Två registrerade verkliga huvudmän.
  • "Optimal Tak Sthlm AB" med organisationsnummer 559097-1932. Åtta betalningsanmärkningar varav två på skattekontot. En registrerad verklig huvudman.
  • "Tak och Fasadmästarna i Sthlm AB" med organisationsnummer 559113-3367. En betalningsanmärkning. Saknar registrerad verklig huvudman.

  I det fall som jag har varit inblandad i så påstod en besökande säljare att det var bråttom att bygga tak för att takstolarna annars skulle ruttna. Vi lät en fuktsakkunnig (minst två examensnivåer över besiktningsman) titta på taket. Han konstaterade att det fanns viss påväxt på vinden, men inget alarmerande. Den fukt som gav upphov till den påväxten kom inifrån boningsutrymmet under vinden (villans övervåning). I det här fallet hade det inte varit någon mening med att byta tak. Istället kan man försöka täta mellan våningen under och vinden (eller bara hålla koll på om det fortsätter växa något).

  Kunden har bestridit fakturorna med hänvisning till distansavtalslagen som har hänvisats till i den här tråden. Nu har företaget hämtat materialet och containrarna och vi har inte hört något av dem sedan dess. Bolagen är kända av både lokala konsumentvägledningen och Allmänna reklamationsnämnden. Det verkar inte som att det här fallet behöver processas vidare, men handläggaren på reklamationsnämnden sa också att @ensvensktiger drivit flera processer mot bolagen framgångsrikt.
   
 3. Fotografen
  Verktygstokig · Nivå 17
  De som står bakom bolagen ovan är 27 resp 28 år, målvakter?
   
 4. Fotografen
  Verktygstokig · Nivå 17
  Sen finns det en bra grundregel, anlita aldrig en hantverkare av något slag som knackar på dörren eller ringer på telefon och erbjuder sina tjänster. Seriösa yrkeskunniga byggmästare har fullt upp med jobb utan att knacka dörr. Väntetiden brukar vara ett halvår, har någon tid nästa vecka är det läge att vara misstänksam.