Byggahus.se

Brutet avtal

 1. L
  Medlem · 29 inlägg

  libel

  Medlem
  Vi har ett avtal på en tomt som vi får lagfart på i nästa vecka. I detta avtal står bla att det gäller på villkor att vi får banklån och bygglov. Det står också att vi förbinder oss att teckna ett husavtal med en speciell hustillverkare.

  Nu undrar jag vad som händer om vi, efter det att vi har fått lagfart på tomten, väljer att inte teckna avtal med utpekad hustillverkare. Vi bryter m a o avtalet. Kan säljarna ta tillbaks tomten då och vad skulle ett skadestånd bli ungefär.

  Jag undrar också vad som händer om vi tex inte får bygglov. Kan säljarna tvingas ta tillbaks tomten efter lång tid?
   
 2. J
  Medlem · 27 inlägg

  Joda

  Medlem

  Re: Brutet avtal

  Så länge som det finns villkor i köpeavtalet som inte är uppfyllda kommer ni troligtvis inte att få lagfart på fastigheten. Antagligen kommer ni att få en vilande lagfart till dess att alla villkor är uppfyllda.   
 3. C
  Medlem · 611 inlägg

  carlssoni

  Medlem

  Re: Brutet avtal

  Förmodligen kommer säljaren inte att låta Er tillträda, d.v.s. inte lämna ut kvitterat köpebrev, förrän avtalet avseende köpet av husmaterialet/entreprenaden har gått så långt att Ni definitivt tecknat Er för detta och lämnat banksäkerhet för denna del.

  Vad gäller huruvida köpet kan återgå om Ni inte får bygglov så bör det i kontraktet finnas en klausul om detta. I annat fall är det inte säkert att säljaren behöver acceptera en återgång.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.