Byggahus.se

BRF-nyproduktion som inte säljer

 1. Claes Sörmland
  Medlem · Sörmland och stan · 15 121 inlägg

  Claes SörmlandPremiumikon: Träd

  Medlem
  Hur löser ett byggbolag som bygger hus och säljer bostadsrätter situationen att huset redan byggs men man har inte lyckats sälja många av lägenheterna. Samtidigt har ju föreningen som ska förvalta huset redan tecknat förhandsavtal om upplåtelse av kanske hälften av lägenheterna och det finns ett planerat tillträdesdatum.

  Hur ser vägen framåt ut om lägenheterna inte går att sälja de närmsta månaderna?
   
 2. Calemero
  Byggnovis · Skåne · 10 inlägg

  Calemero

  Byggnovis
 3. B
  Medlem · Skåne · 348 inlägg

  Byggmarodören

  Medlem
  En släkting hamnade i den situation för många år sen. Efter många turer slutade det med att de osålda bostadsrätterna skänktes bort för att få dit folk att betala löpande avgiften (som blev högre än tänkt). Jag har för mig de tittade på en lösning där de osålda lämnades tomma istället för inte dumpa insatserna, men det var över 50% osålda, så det hade gjort avgiften på tok för hög för de som faktiskt bodde där. Släktingarna försökte också backa ur affären, men det gick inte.
  Jag vet tyvärr inte några detaljer om det, men det blev en otroligt dålig affär för alla inblandade.
   
  • Laddar…
 4. H
  Moderator · Stockholm · 47 703 inlägg

  hempularenPremiumikon: Hand

  Moderator
  Samtidigt så kan det bli en bra affär till slut.

  Min dotter köpte bostadsrätt i en förening som ombildades till bostadsrätter för drygt 15 år sedan. En förening med ca 250 lägenheter, men där drygt 60 är hyresrätter som i maklig takt ombildas till botadsrätter. Föreningen har väldigt låga avgifter tack vare det. Så OM en förening o dess medlemmar lyckas överleva med en massa osålda lägenheter, så kan det bli väldigt bra på andra sidan krisen.
   
 5. Jonatan79
  Hobbysnickare · Nacka · 16 099 inlägg

  Jonatan79Premiumikon: Hand

  Hobbysnickare
  Detta komma nog bli mer vanligt i tiden då det gäller små föreningar (12 st Lgh och färre) dessa får svårare att få lån i föreningen och har säkerligen påbörjat projekteringen för flera år sedan. Se upp för små nyproduktioner med andra ord.
   
  • Laddar…
 6. C
  Medlem · 14 355 inlägg
  Betydligt bättre lösning än att upplåta dem som bostadsrätter utan insats iallafall känns det som.
  Problemet är väl att föreningen potentiellt blir oäkta.
   
  • Laddar…
 7. Claes Sörmland
  Medlem · Sörmland och stan · 15 121 inlägg

  Claes SörmlandPremiumikon: Träd

  Medlem
  När brukar fastigheten och huset säljas till BRFen? Är det i samband med tillträdet när alla sköna pengar från köparna trillar från insatserna som de slussas vidare direkt till byggföretaget?

  D v s har byggföretaget möjlighet via ett smidigt kontrakt att slänga BRFen och alla de som den har tecknat förhandsavtal med under bussen i sista stund, neka den att köpa fastigheten med huset på och sälja det som hyreshus?
   
 8. M
  Medlem · Hägersten · 1 354 inlägg

  merbanan

  Medlem
  Skillnaden i detta fall är att det finns befintliga hyresgäster som betalar hyra för de lägenheter som inte blir bostadsrätter.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.