Bra enkel men väldigt stadig sängram

7k läst  5 svar

 1. S
  Medlem Nivå 1
  Någon som kan ge mig tips och möjligtvis en ritning? Jag vill bygga en sängram till min dubbelsäng 2st 80cm resårbottnar,madrasser. Då jag väger ca 200kg och fru o barn också ligger i sängen så måste det vara en stadig,stabil sängram. Jag tänkte mig en täckt låda som är ca 60cm hög och i lådan ställa sängarna på en ram 20cm från golvet. Då sängarna med madrasser är ca 43cm högt så blir det lagom för jag vill ha sängarna,madrasserna i lådan så allt ligger på plats och inte kan flytta på sig. Snälla hjälp mig med förslag o ritning finns massor av duktigt folk här på forumet.
   
 2. M
  Medlem Nivå 6
 3. T
  Medlem Nivå 6
 4. prototypen
  Medlem Nivå 19
  80 cm madrass med den kroppshyddan?
  Vi har en på 90 och en på 105 cm (fråga inte varför vi har olika) och med några barn blir det fullt.
  Varför ska sängen vara så hög? Nästan att det behövs en pall att komma upp. Mät en vanlig stol och lägg till 5 cm.
  Köp 4 st bänkskivor i valfritt träslag och skruva ihop i hörnen, en list/regel på lämplig höjd och en planka på mitten.

  Protte
   
 5. B
  Medlem Nivå 3
  Jag skulle avråda från att ha lådan så hög. När du sätter benen utanför sängkanten kommer madrassen att svikta och lådan skära in låren. Din tanke om en låda som håller bäddmadrasser och täcken på plats är därför nog inte så lämplig. Vill du verkligen ha en kant runt om får du göra den kanske 5 cm bred och klä in den och ha stoppning i. Verkar jobbigt. Är det inte lättare att sätta fast lite kardborrband eller knytband i bäddmadrassen?

  En vanlig Ikeamadrass är gjord i ca 10 cm * 4 cm reglar. Vill du bygga stadigt räcker det således med 120 mm * 45 mm. Tänk dock på att göra stommen isärtagbar m h a skruvar. Annars kan den lätt bli för tung eller för stor att flytta.
   
 6. pelpet
  Medlem · Nivå 20
  Är syftet att ha en låda eller att hålla ihop resårmadrasserna? Om en låda inte är nödvändig så kanske man helt enkelt kan borra några hål i sidorna på madrasserna och bulta ihop dem med gängad stav, muttar och brickor. Madrasserna får stå på egna ben.
   

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: