personstarthumb-up

Bra bordcirkelsåg för ca 1500kr?

27k läst  29 svar

 1. J
  Medlem Nivå 9
  Finns det? :) Jag tror inte att jag kommer att använda den så mycket utan lite då och då. Vad ska man satsa på?

  Jocke
   
 2. hecke
  Medlem Nivå 8
  Vi har alla olika preferenser på vad bra är, men min erfarenhet säger mig att du får inte en bra bordscirkelsåg för 1500 kr.
   
 3. K
  Medlem Nivå 1

  På Bauhaus

  Hej, jag köpte en kap/gersåg (tror att det är det du avser) på Bauhaus för ca 1 år sedan när jag började mitt verandabygge. Kostade 995:-. Finns säkert liknande på Jula eller CO.
  Det fanns billigare ner till ca 350 kr men dom saknade teleskoparm och klarade inte 45*170 dimension som jag har på reglarena.

  Jag är supernöjd och den gör jobbet kanonbra. Kapa en 45*170 på 1 sekund och i helt rätt vinkel om man nu inte bara behöver rak 90 grader.

  Så visst kan du få en bra maskin (som dock inte är något av dom kända märkena) för 1000-lappen.

  Resultatet är alltså mycket snyggare sågsnitt (helt raka till skillnad från fogsvansens) och otroligt snabbjobbat.

  Köp en !
   
 4. hecke
  Medlem Nivå 8
  Eftersom Joukko skrev bordcirkelsåg så trodde jag det var det han avsåg, men jag kan ha fel.
   
 5. Cinolin
  Medlem Nivå 5
  Jag är också intresserad av en hyffsad bordcirkel, borde vara smidigare att längdklyva med än handcirkeln.
  De bordsågar jag tittat på för omkring 1000-lappen verkar väldigt rappliga. En fin maskin är väl Atika som Jula säljer, men då blir priset bortåt 4 tkr så det är frågan om att väga nyttan mot priset. Jula hade häromveckan en superduperpowercraft bordsåg för 1500 kr som jag kunde tänkt mig, men de sålde slut innan jag hann dit:(
   
 6. A
  Medlem Nivå 15
  Du kan köpa en cirkelsåg för en dryg 1000-lapp på Biltema eller Jula. De här sågarna är naturligtvis inga under av hållbarhet eller precision, men de duger att klyva några trallbräder eller reglar. Så ska du använda den till lite fritidssnickeri då och då och inte vill binda en massa pengar i en proffsmaskin, så är de OK. Yrkesmässigt snickeri eller möbeltillverkning, nej där duger de inte.
   
 7. F
  Medlem Nivå 9
  Om du funderar på att köpa en bordscirkel i lägsta prisklassen, så undersök klyvanhållet på butikens demoexemplar väldigt noga, för det är ofta här de billiga maskinerna har sin största svaghet. Titta, känn, kolla om anhållet håller sig stilla när man drar åt spärren, om det kan tryckas/skjuvas i sidled etc. Ett klent anhåll som inte håller sig helt stilla och parallellt med klingan när man trycker på det från sidan gör sågen nästan oanvändbar till att t ex kapa skivor eller klyva bräder och reglar.
   
 8. hecke
  Medlem Nivå 8
  Titta även på vinkelanhållets "glidpassning" mot spåren i bordet.
  Dessutom bör den ha 30 mm diameter på klingorna. Vissa billigare sågar har 25,4 mm som gör det svårt att få tag på bra klingor.
   
 9. M
  Medlem Nivå 7
  Lidl i Täby har just nu en bordcirkelsåg som kostar 1299 kr. Finns bara en kvar.Vet inget om kvaliten men det finns ju en egen tråd om Lidlverktyg i allmänhet och där bedöms dessa som prisvärda.
   
 10. J
  Medlem Nivå 9
  Självklart menar jag bordcirkelsåg. Kap/Gering såg har jag redan, en helt ny PCM 8S BOSCH som jag betalade 2400kr för.

  Jag får kanske åka runt och kolla på olika sågar och se om det finns något som duger.

  Jocke
   
 11. T
  Renoverare Nivå 13
  Har Biltemas 1000:--såg och den är fullt godkänd för mina behov. Skulle främst ha den för att kapa utan större precision, men både jag och svärfar (snickare) har med framgång kapat ner större virke och reglar till mindre mått. Är man bara noga när man ställer in sågen så funkar det riktigt bra.
   
 12. J
  Medlem Nivå 9
  Det lutar emot Biltemas bordcirkelsåg. Jag åkte runt lite idag och kollade men det flesta var ju sönderskruvade så man kunde inte testa dem riktigt.
   
 13. J
  Medlem Nivå 9
  Det lutar emot Biltemas bordcirkelsåg. Jag åkte runt lite idag och kollade men det flesta var ju sönderskruvade så man kunde inte testa dem riktigt. :(
   
 14. Mr Handyman
  Medlem Nivå 11
  Kollade för ett tag sen på Julas Atika, och problemet med den verkade vara att reglagen för att höja/sänka klingan var väldigt klena, trots en i övrigt ganska stadig konstruktion. Och anhållet var väl inte så bra. Det är typiskt billiga maskiner. Dåligt anhåll, dåliga reglage.

  Blir kul att höra vad du gillar Biltemavarianten.
   
 15. D
  Medlem Nivå 2
  Var i samma situation förut och köpte då en Bestool på K-Rauta. Efter att ha använt den ett tag så såldes den (bara rappel).
  Köpte sedan en gammal ELU Kap/Ger/Klyv för några hundringar mer (1200 kr) och det är jävla skillnad på kvalitet och således resultat. Så mitt råd är att kolla om du hittar någon begagnad kvalitetsmaskin till ett bra pris.
   

Hej där! så kan du också ställa frågor i forumet. :love: