Byggahus.se

Bottenplan nyckelfärdigt men resten...?

 1. L
  Medlem Nivå 2
  Hello!

  Är det någon som har ungefärliga priser på hur mycket era respektive hustillverkare har dragit av för att lämna ovanvåning oinredd (endast regelverk o VA, el uppdraget) istället för 1½-plan helt NF?

  Alla hus av intresse:
  Myresjöhus, Älvsbyhus, Hjältevadshus, Trivselhus, WillaNordic med flera.

  Tack på förhand!!

  //LL

   
 2. lier
  Medlem Nivå 8

  Re: Bottenplan nyckelfärdigt men resten...?

  Älvsbyhus har inga avdrag alls för dom inreder inte vindan. :( Men det var ju ett tag sen jag hade kontakt med dom, så det kan ju ha ändrats. :) Sen skiljer det kanske lite på hur ö-våningen ska se ut och stl Men räkna med att dom drar inte bort lika mycket som det skulle ha kostat för att inreda ö-våningen NF. Vissa husleverantörer kanske men inte alla. :-/

  För att få bäst svar e det nog lättast om du sj tar kontakt med husleverantörer du e intresserad av. Fråga först om NF inkl NF ö-våning och sen när du fått priset så ber du dom att räkna bort ö-våningen.
   
 3. bebben
  Medlem Nivå 5

  Re: Bottenplan nyckelfärdigt men resten...?

  Hjältevad ville ha 300' för att göra vårt modell Björken NF på övervåningen.
  Efter att ha satt alla väggar och tak inklusive elen (målarfärdigt) så har det gått på knappt 40'. Då återstår att koppla in elen+uttag, spackla/måla, lägga golv, och så badrummet men det kan ju kosta precis hur mycket som helst....
   
 4. D
  Medlem Nivå 3

  Re: Bottenplan nyckelfärdigt men resten...?

  LBHus skilde det ca 300k på NF övervåning och oinredd övervåning vid en snabbförfrågan (Umeå, ugglan 102/147) har jag flr mig
   
 5. E
  Medlem Nivå 1

  Re: Bottenplan nyckelfärdigt men resten...?

  Då husleverantörena aldrig räknar med ½-planet inrett eller med fönster i gavel eller takkupa, så rekommenderar jag att ni vänder er till lokal entreprenör för pris då det är bättre verklighetsförankrat än en uppskattning från husleverantör.

  1½-planshus principen bygger oftas på att skapa ett lågt pris där kunden tar stor del av arbetsutförandet, detta för att få en låg produktionkalkyl som ligger till grund för byggkreditiv, lån etc.

  Lycka till med övervåningen... men glöm inte att material och arbete till ½-planet kostar pengar!! ;)
   
 6. L
  Medlem Nivå 2

  Re: Bottenplan nyckelfärdigt men resten...?

  Tack för alla svar!

  Det här huset är i "normalutförandet" med inredd ovanvåning. Det finns många hus som generellt sett inte inreder ovanvåning och inte heller har någon önskan att göra det. Men hos Finja har vi fått intrycket av att de inte är speciellt intresserade av av sälja något annat än helt NF på bottenvåning samt ovanvåning.

  De räknar bort strax under 200 000 kr för ovanvåning (huset kostar totalt NF 2,85) - det är mindre än 10% av husets totala pris. Utav dessa 200' så är badrumsinredning och kakel 70 000 kr - det skulle innebära att golv, dörrar, lister, färg och allt arbete (målning, kakelsättning, eldragning, golvläggning, VVS-arbete o s v) inte skulle vara värt mer än drygt 100 000 kr på en ovanvåning på ca 60 kvm - det låter lite!

  Vad säger ni andra?

  //LL
   
 7. B
  Medlem Nivå 1

  Re: Bottenplan nyckelfärdigt men resten...?

  Hej!

  Vår säljare sa att om de skulle fixa någon att göra det skulle det gå på 300.000 kr. och då ingår inte tex. takkupa.
  Detta var för en höner, Älvsbyhus

  //Maria