Byggahus.se

borttagning av plastmattegolv på betong?

 1. T
  Medlem Nivå 1
  Hej,

  Vi har i köket en plastmatta limmad på betong med någon slags väv med massa lim. Det är hopplöst att få bort det med spackelspade. Jag har hört att det finns maskiner att hyra som gör det, någon slags hyvel. Vad heter sådana maskiner och kan man som vanlig dödlig utan konto på byggföretag hyra sådana?

  Hur jämt blir det? Måste man ev. flytspackla efter?

  Någon som vet någon som gör detta i Göteborg?

  Det gäller ett kök c:a 10m² där det inte är något golv alls där skåp har stått tidigare.
  När allt det gamla är borta ska vi lägga ett marmolium click-golv på.
   
 2. J
  Medlem Nivå 15
  Mattstripper. De flesta hyrfirmor hyr ut till privatpersoner.
   
 3. 1337
  Medlem Nivå 7
  Jag förstår inte om det är väven eller mattan du har svårt att få bort. En matta med väv kan väl omöjligt sitta så hårt att man måste ha maskin till det. Allt som krävs är lite handkraft. Är det nu mattan du menar så följ jon_h's tips. Kan hyras hos Tidermans på Backaplan, Cramo m. fl.

  Är det filten som är problemet så slipa bort med en ABS, Goliath eller HTC. Bäst resultat blir det med HTC-maskinen. Men den är stor och klumpig. Kanterna tas med vinkelslip lämpligtvis alternativt spackelbrette.

  Du behöver inte flyta för klickplattorna såvoda du inte har riktigt ojämnt golv (höga toppar och djupa "gropar"). Spackla i gropar och fördjupningar med vanligt spackel bara. Toppar bör du slipa och/eller hugga bort.

  Vad är det förresten du undrar med "Någon som vet någon som gör detta i Göteborg?"? Gör vad? Fixar till golven gör väl alla golvfirmor. Kan varmt rekommendera Golveriet.