Byggahus.se

Borran för vatten

 1. S
  Medlem · Sthlm · 155 inlägg

  Stol

  Medlem
  Jag har ett JÄTTE problem!

  Borrade 100 m för vatten förra året. Sänkte ner en djuppump i desember -08 och fick bara skitvatten. Brunt/rött och och troligen okänligt. Borrgubben sa att vi träffat en åder med järn.
  Det komiska är att vattnet i borran stod 1 m. upp i röret över den övriga markytan.
  Han förklarade att det är övertryck i ådran och att han skulle sätta in en blåsa på 20 m djup så att den ådran inte skulle kunna påverka vattnet där nere. Han kom med en grej som påminde om pumpen men i gummi och som utvidgas med själva trycker och har en backventil som gör att väl uppblåst inte släpper ner trycket och permanentar att vattnet ovan inte rinner ner i borran. Det funkade, vattner klarnade och vi hade fint vatten i några dagar. Sen började vattnet lukta "ruttet ägg" i stället, färgas grått och det är påtagligt, så påtagligt att hela huset luktar "ruttet ägg" vid avtappning av kallvatten!

  Är det någon som har kunskap för att lösa detta problem, för borrgubben singnaliserade föga intresse för problemet och sa att man måste installera en hydrofor med luft. Vad menar han? Vad kan det avhjälpa? Är det så attt man måste borra nytt hål? Isåfall var på en tomt där det redan finns ett borrhål för bergvärme och vi har ingen bondgård, bara 2700 m2 och det måste vara 20 m mellan borrorna, infiltrationsnläggningen ligger i nedre delen av tomten så var borra i så fall?
  Vad har hänt där nere? Har vi borrat igenom en avloppsledning? Otroligt eftersom vi bor på landet!
  /S
   
 2. shelby67
  Medlem · 223 inlägg

  shelby67

  Medlem
  Lukten låter som det är berggas, kan enkelt avhjälpas med en luftare, kolla bland återförsäljarna av vatten/filteranläggningar.

  I ett nyborrat hål kan man få grått vatten den första tiden, ofta sätter man en filterpatron för att slippa få in detta i huset.
   
 3. T
  Medlem · dalarnas · 620 inlägg

  Tjacko

  Medlem
  Precis som borraren sa kan du instalera en hydrofor med luftinjektor för att bli av med svavelväte (berggas). Svavelväte är en lättflyktig gas som luktar illa och luftas bort lätt. Om du redan har hydrofor behöver du bara komplettera med en luftinjektor

  Edit
  Bifogar en länk på en luftinjektor.
  http://www.europevattenrening.eu/Luftinjektor.htm
   
  Redigerat 12 feb 2009 11:31
 4. shelby67
  Medlem · 223 inlägg

  shelby67

  Medlem
  Och om du redan har en hydropress på plats, kan du även installera en luftare till den.;)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.