Byggahus.se

Boängsåsen Etapp 3

 1. Z
  Medlem Nivå 2
  Hej!

  Vi ska bygga ett LB-hus på Spillkråkegatan nu under året. Vore trevligt att få träffa framtida grannar här som också ska bygga i Etapp 3. Tips, idéer och diskussioner är alltid trevligt.
   
 2. drgregur
  Medlem Nivå 3
  första hus bygget?
   
 3. Z
  Medlem Nivå 2
  Jo det är första husbygget. Förhoppningsvis blir vi mycket nöjda så det också blir det sista husbygget. Det är dock en snårig djungel det häringa med att bygga och få allt rätt...byggsamråd, byggstartsmöte, utstakning etcetera etcetera blaha blaha...det gäller att ha tungan rätt i mun :)
   
 4. E
  Medlem Nivå 1
  Hej, vi ska bygga i etapp 3 på Åsgatan, det blir en 2-planare från Götenehus (delad entreprenad), vi skickar in för bygglov i nästa vecka men vi skulle behöva tips på en bra KA (läs: en som inte bara ställer in skorna för gratis pengar), några tips?

  /Mattias
   
 5. E
  Medlem Nivå 1
  Det ser ut som vi eventuellt kommer ha massor och en hel del större stenblock över efter markarbetena. Är det någon som är intresserad av fyllnadsmassor i området, skicka ett PM.
   
 6. E
  Medlem Nivå 1

  Alsike, here we come

  Hej alla,

  Så, nu är kontraktet på Vrå 1:584 påteckande och äventyret börjar.

  Vi sitter och väljer mellan Götenehus och Trivselhus, någon som kan råda åt något håll? Vi har fått fram bra planlösningar och har jobbat oss till jämförbar standard i båda alternativen (mkt som standard i Trivselhus är tillval i Götenehus har vi märkt).
   
 7. E
  Medlem Nivå 1
  Vad skoj, vi kommer bli grannar med andra ord, vi bygger Götenehus mittemot er. Kom förbi i mellandagarna så kan vi prata för- och nackdelar med Götenehus.

   
 8. E
  Medlem Nivå 1

  Valt leverantör

  Hej,

  Ah, vi har idag valt att bygga med Trivselhus - de vann på ekonomi i "bäst pris på offererat hus får en påskrift innan årsskiftet". Men det var inget lätt val, det ska ärligt sägas.

  Vi tittar nog gärna förbi ändå i mellandagarna, vi vill ner och se på tomten igen - även om det just nu bara är sly, sten och snö :) Jag PMar mitt nummer så kanske vi kan höras på telefon innan?
   
 9. F
  Medlem Nivå 1

  Ny i byggtankar

  Funderar på att bygga på Boängsåsen etapp tre, men undrar om någon som redan börjat kan förklara vad som menas med att det är prickad mark på vissa tomter och att byggnaden måste placeras i liv med förgårdsmarken? :surprised:

  Vet ni vad det är för typ av mark på tomterna? Vad har ert markarbete kostat samt bygglov?

  Känns som det är en djungel med det här med tomter, tycker dock att det verkar bra med allt som ingår i köpet som anslutningsavgifter och sådant...
   
 10. sam
  Medlem Nivå 4
  Prickmark = mark som ej får bebyggas
  Byggnad måste placeras i liv med förgårdsmark, används för att få alla hus att liva med varandra och placeras på samma avstånd från gatan. Det begränsar möjligheten att placera huset som man vill, men ger i gengäld en mer enhetlig utformnig av kvarteret. Gäller kvarter markerade med "p" i detaljplanens planbestämmelser. LÄNK
   
  Redigerat 9 jan 2010 02:14