Binova köksfläkt död...

76 läst  3 svar

 1. T
  Medlem Nivå 1
  Hej, hoppas någon har tips.

  Har en Binova köksfläkt som idag bara dog utan förvarning. Inget händer när jag trycker på panelen, varken lampor eller fläkt drar igång.

  Ström går fram till fläkten det är klart och om jag bryter strömmen och slår på igen och trycker på belysningsknappen så klickar det varje gång ganska högt utan att lampan tänds, det går att trycka och få klick ett antal gånger tills det tystnar och då måste jag bryta strömmen igen för att få samma effekt.

  Skulle jag istället trycka på fläktknappen direkt efter strömmen har varit bruten hörs ett ytterst litet klick och då bara en gång går ej att upprepas utan att bryta strömmen igen.

  Trodde först det var knappsatsen som var sönder men uppenbarligen inte, någon som har tips på vad det kan vara? Hittar ingen säkring heller, inte det enklaste stället att pilla på direkt.

  Tack på förhand!
   
 2. electroluxaren
  Medlem · Nivå 11
  fläktmotor eller kretskort
  är den kinesisk?
   
 3. T
  Medlem Nivå 1
  Det står "made in Italy" utanpå electronikboxen samt Star Continua. Med tanke på att lamporna inte tänds så borde det väl vara kretskortet isf?

  klickar som sagt som reläer ganska högt men inget händer, noterade även att manöverpanelens lampor glöder till lite kort (1sek) för att sedan slockna.
   
 4. electroluxaren
  Medlem · Nivå 11
  Kretskortet är definitivt ett rimligt antagande .
   

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: