Billigaste-hus-listan!!

64k läst  32 svar

 1. J
  Medlem Nivå 1
  Öppnar här en tråd för Er att lägga in de billigaste hus ni vet, oavsett grund. Har ni idéer på hur ni fått ner pris etc på olika modeller så lista gärna upp det här också.
  Är nämligen nyfiken på hur billigt man kan få ett nybyggt hus för...
  MVH Jim
   
 2. J
  Medlem Nivå 1

  Re: Billigaste-hus-listan!!

  Har hittat ett Björklidenhus "favoritserien", ca 95 m2 med med inredningsbar övervåning och de verkar ha ganska hygglig standard. Detta vill dom ha 1,15 för inkl platta med golvvärme, NF...! Bra pris, någon som slår det? ;)

  /Jim
   
 3. lier
  Medlem Nivå 8

  Re: Billigaste-hus-listan!!

  95/kvm då är man nästan nere på stugnivå.. Finns nog många som kan matcha det priset, om man riktigt börjar kolla.
  Björklidens hus verkar ligga på ca 10500kr/kvm och visst det e billigt, men i den prisklassen finns det många som kan bygga. Beror mycket på om man fläskar på med en massa ändringar och tillval. Beror ganska mycket på om det e 1 eller 2st badrum om det är vinklar och vrår på huset materialval, vanligt sadeltak eller valmat mm mm. Själv tycker jag att det är ganska oviktigt vad som är billigast, huvudsaken är att man hittar ett hus man trivs i och uppfyller dom behov man vill ha i sitt hus. Men alla är vi olika :)
   
 4. sandhall
  Medlem Nivå 9

  Re: Billigaste-hus-listan!!

  Är det byggarea eller boarea?
   
 5. J
  Medlem Nivå 1

  Re: Billigaste-hus-listan!!

  Byggarea. Bottenvåningen är på 91 m2 med oinredd övervåning på 65 m2.
   
 6. J
  Medlem Nivå 1

  Re: Billigaste-hus-listan!!

  Jo visst e funktionen viktig men har man inte lust/möjlighet att lägga hur mycket pengar som helst så är nog priset ganska viktigt.

  Man vill ju han en Ferrari men måste kanske nöja sig med en SAAB... :)
   
 7. lier
  Medlem Nivå 8

  Re: Billigaste-hus-listan!!

  Om jag säger så här

  Jag köper/bygger hellre ett hus där man känner att här vill jag bo, och här kommer jag att trivas. Både billigt och precis som man vill ha det. :)
  Än att köpa ett hus som är billigast och sen känna att det inte blev riktigt bra... ::) Varför jag säger så är inget svammel det är av egen erfarenhet. :) Men sen bara för att det är billigt är det ju inget som säger att det är sämre kvalite, men köp/bygg inte för litet för att det är billigare. Det var kanske dit jag ville komma..
  Sj vill ha en ny BMW men får nöja mig med en begagnad. ;)

  Men om man nu ska bygga så billigt som möjligt, och sen få en kostnad senare med att inreda övervåning så är det Ä-Hus, Smålandsvillan, Modulenthus LB-Hus Ugglan serien m.fl.
  Sen så kan det ju vara att det en annan tycker är billigt, tycker en annan är dyrt. :-/
   
 8. A
  Medlem Nivå 1

  Re: Billigaste-hus-listan!!

  Kul för dig att du kan hadet resonemanget men för oss flesta tror jag dock priset är en avgörande faktor ::)
   
 9. lier
  Medlem Nivå 8

  Re: Billigaste-hus-listan!!

  Självklart så ska man inte bygga eller köpa dyrare hus än man klarar av. Visst är priset en avgörande faktor, men jag skulle ändå inte snåla bara för att få bygga ett nytt hus ... Förhoppningsvis så bygger man bara hus 1gång i sitt liv och då vill man att det ska bli bra och att det är genomtänkt... :)
   
 10. J
  Medlem Nivå 1

  Re: Billigaste-hus-listan!!

  Jag/vi har nog förhoppningar på att hinna bygga ett par - tre hus innan vi byggt vårt "drömhus". Ska man bara bygga ett kanske det är lite viktigare att allt känns rätt.
  Det gäller att bygga sig uppåt, inte sitta i en lägenhet och försöka spara sig uppåt... :)

   
 11. lier
  Medlem Nivå 8

  Re: Billigaste-hus-listan!!

  ;D Så sant!
  Jag kommer bara att bygga ett hus. men å andra sidan så har jag halv renoverat ihjäl mig i 3st tidigare hus. :surprised:
   
 12. matbr107
  Medlem Nivå 7

  Re: Billigaste-hus-listan!!

  Lier:

  Jag är helt inne på din linje! Bygger hellre ett hus som jag trivs i och kör Reanult Laguna än ett jag kommer att gå och gräma mig över och köra Volvo.

  Som parentes kan nämnas att vi bytte V70:n i somras mot en Laguna och en Clio. Huset kommer kommer vi förhopningsvis bli mycket nöjda med. Skillnaden mellan kopmpisarnas Älvsbyhus ligger runt 300 000:- och det går inte att jämföra standarden mellan dem! ;)
   
 13. lier
  Medlem Nivå 8

  Re: Billigaste-hus-listan!!

  Tack Broden! :) Jag började känna mig ensam om mitt resonemang :'( .. Skönt att det finns fler som resonerar lika. ;)
   
 14. W
  Medlem Nivå 1

  Re: Billigaste-hus-listan!!

  Absolut satsar vi också mer på ett hus som vi drömmer om (och jobbar lite extra) än att välja ett lite billigare hus så att drömmen fortfarande är en dröm.. nu när vi valt att bygga *som vi bara kommer göra 1 gång*!  :D
   
 15. J
  Medlem Nivå 1

  Re: Billigaste-hus-listan!!

  Om man planerar att bygga ett hus i sitt liv, har man då planer på att bo där resten av sitt liv?
  Hur vet man vilka behov man om 10 år? Hur vet man var man vill bo om 15 år? Hur vet man att man kommer att tycka att huset är sååå fint och bra om 20 år? Dessutom mister man ju chansen att kunna lära sig vad man skall göra annorlunda/bättre nästa gång.
  Detta är några av anledningarna (förutom ekonomiska) :) till varför vi vill bygga ett mindre och billigt hus första gången.

   

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: