Byggahus.se

Billiga och tåliga buskar för slänt?

 1. H
  Medlem Nivå 1
  Hej!
  Vi har en slänt som vi behöver dölja. Det kommer alltså förmodligen gå åt ganska mycket buskar/växter. Idag är det gräs där och är rätt jobbigt att svirra....

  Vi har ganska lite tid att vårda buskarna så det vore bra om dom ”sköter sig själva” i högsta möjliga mån, typ bara klippa ner någon gång per år - och eftersom det rör sig om ca 200kvm vore det bra om växterna är billiga.

  Nyponbuskar har vi diskuterat lite...
  Har spånat in ”vintergröna” eftersom den är just vintergrön, men tror den blir väldigt dyr med tanke på mängden som lär krävas.

  Har ni några tips?
   
 2. B
  Medlem · Nivå 20
  Eftersom slänter ofta är torra så kanske Ölandstok passar på en bit, olika sorter har olika färg på blommorna och de finns i lite olika höjder men alltid rätt låga så att de inte behöver klippas.

  Tycker att ni ska ha flera sorters buskar så att det inte enformigt.
   
  • Laddar…
 3. B
  Medlem · Nivå 20
  Flocknäva är en tålig perenn som trivs på de flesta platser och kan sprida sig rejält i sidled på några år.

  Även om buskar sköter sig mer eller mindre sig själva efter några år så behövs det omvårdnad i början, ogräs måste rensas och de måste vattnas om det är torkperioder innan de har växt till sig.
   
  • Laddar…
 4. grasfield
  Medlem Nivå 7
  Kanske liten stefanandra Stephanandra incisa Crispa co eller någon typ av spirea kan passa, typ
  Dvärg praktspirea Spiraea jap Little Princess. Vi har båda dessa samt tok och flocknäva som tidigare nämnts. Finns till ok pris på https://www.grannavaxter-ebutik.se/