Byggahus.se

Bilersättning, 2 bilar heldagsparkerade i flera veckor

 1. emmschen
  Självbyggare · Skåne · 137 inlägg

  emmschen

  Självbyggare
  Hantverkarna bor sannolikt inte tillsammans, utan kör från varsitt håll och möts upp på arbetsplatsen. I många fall tar det längre tid att först mötas upp på firman för att sedan samåka till ett jobb, samt att de sedan ska samåka tillbaka till firman för att sedan kunna ta sig hem med sin egen bil. De flesta jobbar 7-16. Vilket då innebär att de isåfall slutar kl 16 på firman varje dag, och du skulle då behöva betala tiden det tar att de kör tillbaka till firman på arbetstid. Då sitter de i bilen istället för att producera på arbetsplatsen. Så sannolikt gör det ingen större skillnad, mer än att du kanske sparar nån timme i parkeringskostnad per dag. Men istället får du betala deras arbetstid medan de kör bil istället för att jobba. Inget att hänga upp sig på med andra ord.
   
 2. P
  Renoverare · 124 inlägg

  Peter_Ker

  Renoverare
  Så du skiter i om det blir bra, bara det är billigt. Alla är vi olika.
   
 3. O
  Medlem · 2 inlägg

  ON2IT

  Medlem
  Bil kö, trängselskatt kan jag lägga till i vad du skriv.
   
 4. [SKPG]Zamora
  Renoveringsnovis · Östergötland, Söderköping · 1 425 inlägg

  [SKPG]Zamora

  Renoveringsnovis
  Va? Hur krystade du fram den slutsatsen?
   
 5. emmschen
  Självbyggare · Skåne · 137 inlägg

  emmschen

  Självbyggare
  Är det ett ROT-jobb så är det inte ”ärligare” att baka in kostnaden i timpriset. Det kallas nämligen för skattefusk. Och det kan göra att slutkunden kan bli återbetalningsskyldig för del av ROT om Skatteverket synar ärendet.
   
  • Laddar…
 6. P
  Renoverare · 124 inlägg

  Peter_Ker

  Renoverare
  "Vad har det för betydelse"
   
 7. P
  Renoverare · 124 inlägg

  Peter_Ker

  Renoverare
  Det är väl vad som står på nedersta raden som spelar roll. Är jag nöjd med arbetet?
   
 8. [SKPG]Zamora
  Renoveringsnovis · Östergötland, Söderköping · 1 425 inlägg

  [SKPG]Zamora

  Renoveringsnovis
  Ja? Undrar fortfarande hur du kom fram till den briljanta slutsatsen att jag bara vill ha något billigt istället för bra?
   
 9. Snigla
  Maskot · Skåne · 7 614 inlägg

  Snigla

  Maskot
  Man behöver inte ta betalt för en servicebil (har bara varit med om det två gånger själv), det räcker med att specificera milersättningen.. (som du själv satt upp).. så att du visar dem att den (din färdväg till kunden) inte är inbakad i summan du drar ROT för.

  Allt material och maskiner osv är ju betalt ifrån företaget ifråga iaf och ska tas upp i bokföringen på annat vis.

  Det gäller att sätta sin timdebetering rätt :)
   
 10. C
  Medlem · Skåne · 14 inlägg

  Ceci

  Medlem
  Jag har aldrig betalt för två servicebilar oavsett hur många hantverkare som varit här. Om de är mer än en hantverkare inom samma yrkeskategori så får väl en ta servicebilen och den andra ta en vanlig bil om de inte kan samåka. Om de vet att de skall ha ett jobb i ett antal veckor kan de ju packa de få verktyg de behöver två av i samma bil. De måste ju ingå i planeringen att man lägger upp det så. Syftet med att betala för servicebilen är väl också att i den skall finnas allt som kan tänkas behövas vid utförandet av arbetet, dvs man betalar för att de skall slippa åka till grossisten under arbetsdagen. De som brukar ta betalt för servicebil är därför yrkeskategorier som elektriker och rörmokare som alltid har ett visst grundsortiment i sin servicebil.
   
  • Laddar…
 11. [SKPG]Zamora
  Renoveringsnovis · Östergötland, Söderköping · 1 425 inlägg

  [SKPG]Zamora

  Renoveringsnovis
  Nu har man visserligen en viss koll på vad man har i sin egen servicebil, flyttar man över är det alltid något som glöms bort. Men med det sagt så de ggr vi är hos kunder med varsin bil tar vi bara milersättning för den ena.
   
  • Laddar…
 12. M
  Medlem · 20 inlägg
  Jag jobbar som elektriker, och är vi två på ett jobb så åker vi i regel i varsin bil, om det inte är längre sträckor (typ 5-10 mil), men vi fakturerar bara för en bil per nödvändig resa. Och som folk har varit inne på så hade andra alternativet varit att alltid träffas på firman kl 7 och 16, och därmed tappa tid hos kund. Dessutom har vi med oss bilarna hem, även om vi på fakturan utgår från kontoret så jag som bor i en annan kommun än där firman ligger har ibland högre eller lägre faktisk resekostnader än den fakturerade. Därtill har vi ju alla våra egna verktyg i våra egna bilar och även om man kan ta med sig handverktygen när man åker i en kollegas bil så blir man väldigt låst om man skulle behöva andra verktyg. Framförallt i rådande pandemi då vi absolut inte ska låna verktyg av varandra kors och tvärs. Sen kan man ju alltid diskutera huruvida man bör åka två i samma bil ens till lunch etc, men i mitt jobb om det krävs två personer så jobbar vi många gånger tätare hela dagen än vad man sitter i en bil om man åker tillsammans.
  Sen kan det ju alltid behövas faktureras två vändor om något som vi inte kunnat förutse gör att vi behöver åka till grossist en vända till till exempel. Men behöver vi åka till grossisten för att vi själva glömt köpa nåt vid tidigare tillfälle så fakturerar vi inte för den resan.
   
 13. I
  Medlem · Stockholm · 40 inlägg

  impala65

  Medlem
  Framgår det inte tydligt i offerten kring bilersättningen, är det bara att bestrida räkningen.
  Det är väl att ta ett snack med chefen.
  Helt otroligt hur flata människor är, och inte törs ifrågasätta.
  Självklart fortsätter "skojarna" lura kunder när man står med mössan i hand.

  Men självklart ska hantverkare ha betalt för resor till och från kunden.
   
  • Laddar…
 14. G
  Medlem · 2 inlägg

  GT31

  Medlem
  Ursäkta ,men när hinner du utföra nåt arbete, om du inte kör taxi eller liknande
  2000h/160h /mån /12mån
   
  • Laddar…
 15. B
  Medlem · 89 inlägg

  Boggi

  Medlem
  Thank You, a very illustrative story
   
  • Laddar…
 16. thomas33
  Renoverare · Halland · 4 649 inlägg

  thomas33

  Renoverare
  Det är många säljare som kör 4000 mil och även mer i jobbet.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.