Byggahus.se

Betonggolv i hela huset

 1. S
  Medlem · 9 inlägg

  sarali

  Medlem
  Hej,

  Vi skall bygga nytt stenhus och tänkte ha betonggolv i hela huset. Är det möjligt? Funkar det i tex våtutrymmen? Är det halt (med tanke på våra tre barn)?
  Har sett att ni pratat om diamantslipat resp. stålslipat och även oljat. Vad är det för skillnad? Går det att lägga vitt pigment i för att få ett ljusare golv? Hur får man att så jämn färg som möjligt alltså hur undviker man dom svarta prickarna/stenarna?

  Det var många frågor! Hoppas någon har tid att svara.
  /Sara
   
 2. H
  Medlem · 44 inlägg

  henrikgbg

  Medlem

  Re: Betonggolv i hela huset

  Att det funkar råder det väl inget tvivel om, frågan är hur praktiskt det är. Vitsen med att slipa betongen är att få den slät och jag tror att det kan bli lite halt om det kommer vatten på. Vi har slipat betonggolv i entrén, hallen, sovrummen och vardagsrummet på nedervåningen. Vi har valt att slipa fram ballasten (stenen) och har en blank yta. Golvet ser nästan blött ut. För att lätta upp det har vi valt trä i köket och på övervåningen sedan finns det ju en uppsjö av fint kakel man kan sätta i våtutrymmena.

  Lycka till ;)
   
 3. yonna
  Medlem · Österlen · 6 929 inlägg

  yonna

  Medlem

  Re: Betonggolv i hela huset

  Detta har nämnts tidigare: betong räcker inte i våtutrymmen utan dessa golv måste skyddas av klinker. Annars är betonggolv något som jag tror blir allt vanligare - inte minst för att det är billigt. Diamantslipningen kostar dock en del.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.