Byggahus.se

betalning innan man bestämt sig till 100%??

 1. V
  Medlem Nivå 1
  Hej
  Vi är på väg att bygga med en firma, och de har gjort ett par ritningar, den sista är vi ganska halvnöjda med, och vi vill gärna gå vidare.
  Nu vill de att vi skriver på ett papper att vi förbinder oss att betala 30 000 oavsett om vi sedan kommer att bygga eller ej (det räknas såklart av om vi bygger huset, vilket vi med allra största sannolikhet kommer att göra). Är detta normalt förfarande?
  Är det något man ska tänka på när man skriver på?
   
 2. Jesca_j
  Medlem Nivå 11

  Re: betalning innan man bestämt sig till 100%??

  Nej, det är inte normalt förfarande.

  Det är väl ett sätt att minimera risken att en massa nedlagt jobb från deras sida med ritningar och annat sedan inte leder till någon husaffär.

   
 3. lbg
  Medlem Nivå 6

  Re: betalning innan man bestämt sig till 100%??

  Det är visst "helt normalt", dock inte så vanligt. Willa Nordic tar exempelvis 10.000 (om jag inte minns fel), för att rita upp ett hus.
   
 4. R
  Medlem Nivå 1

  Re: betalning innan man bestämt sig till 100%??

  När det upprättas bygglovhandlingar och tillhörande ritningar är det helt normalt att lägga en handpenning på kanske 10000. 30000 för att skissa vidare känns lite dyrt, men självklart kan dom inte lägga ner hur mycket arbete som helst utan att förvissa sig om att det blir nåt i slutändan.
   
 5. S
  Medlem Nivå 5

  Re: betalning innan man bestämt sig till 100%??

  Precis som tidigare författaren skriver så betalar man en handpenning efter att man erhållit bygglovshandlingar. Men upprättandet av bygglovsritningar, dvs hus och dylikt inritat på nybyggnadskartan brukar ske ett tag efter att man bestämt sig och skrivit på för huset. Så är gången för oss i alla fall.