Beskära Rönnsumak

6k läst  4 svar

 1. F
  Medlem Nivå 7
  Vi har tre stycken rotskott av Rönnsumak som vi har planterat i en liten grupp, vi hade tänkt låta dom växa upp tull tre små träd. I höstas knäcktes en gren av på det ena trädet, och jag har funderat på att beskära alla tre "träden" för att få en tätare krona. Som de ser ut nu har de en huvudstam och två grenar ut på varje sida.

  Är det lämpligt att beskära dessa eller ska vi nöja oss med att klippa av den avbrutna grenen?
   
 2. yonna
  Medlem Nivå 13
  TRE rönnsumak ... har du tänkt till ordentligt? Rönnsumak ger våldsamt med rotskott och jag skulle definitivt inte sätta mer en max en styck och dessutom sätta den i mitten på gräsmattan så att gräsklipparen automatiskt håller undan rotskotten. Det finns betydligt lämpligare träd att sätta som du kan forma fina kronor av. Bortsett från faran med rotskott är rönnsumak ett väldigt väldigt vackert träd! Du behöver inte forma kronan - den blir fin av sig självt!
   
 3. F
  Medlem Nivå 7
  Dom står tätt, dryga metern från varandra i en triangel, har väl tänkt mig nåt i stil med ett flerstammigt träd eller något. :) Låter dom vara så får jag se hur det hela utvecklar sig.
   
 4. AnneFi
  Medlem Nivå 9
  rönnsumak är helt överjävliga med sina rotskott men jag känner lite som så att rotskotten hinner ju knappast bli stora träd innan jag hittat och ryckt bort det.
  Finns ju betydligt svårare ogräs att hålla efter.
   
 5. G
  Medlem Nivå 8
  Det går att glesa ut en rönnsumak, men inte att skära tillbaks. Den kan inte förnya sig med vattenskott, typ äppelträd.
   

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: