Byggahus.se

Behövs bygglov för den här vedboden?

 1. T
  Självbyggare · Skåne · 2 779 inlägg

  tompaah7503

  Självbyggare
  Situationen är att jag behöver en vedbod. Hade tänkt kombinera detta behovet med att skärma av gårdsplanen lite från vägen som angränsar till min tomt. En enkel skiss på hur jag hade tänkt mig: http://www.btkemi.se/forum/byggahus/vedbod-skiss.jpg Området är inte detaljplanerat och närmaste minsta samhälle är 1 mil bort. Fastigheten är fritidshustaxerad. Det finns ingen "närmaste granne" egentligen utan det är skogsmark och jordbruk inom en radie av 1km. Vägen tillhör en vägförening som jag är med i. Den används i stort sett endast av två fast boende (jag och en till) samt traktens jordbrukare. Så som jag tänkt mig skulle boden vara 7 meter bred, 2 meter hög och ca 1,2 meter djup. Den ligger inte närmare vägen än 1,5 meter på närmaste stället. Tre bilder från Google Sketchup, http://www.btkemi.se/forum/byggahus/skiss-top.jpg http://www.btkemi.se/forum/byggahus/skiss-w.jpg http://www.btkemi.se/forum/byggahus/skiss-e.jpg Behövs bygglov för detta, eller är detta ett fall där man kan komma överens om de som brukar vägen, vägföreningen och så bygger man?
   
 2. T
  Medlem · örebro · 444 inlägg

  tille1

  Medlem

  Hej

  Eftersom du själv ätr tveksam ring o tala med komunen antagligen räcker det med bygganmälan själv skulle jag aldrig fråga utan bygga o va tyst
  mvh tille
   
 3. A
  Medlem · Uppsala · 604 inlägg

  Amatörbyggaren

  Medlem
  Av din beskrivning att döma så blir det ju en friggebod och den får ju numera vara 15 m2 utan bygglov. Du kan ju i princip bygga den 12,5 m lång.
  Förutsatt att du inte redan har en friggebod på tomten.
   
 4. J
  Medlem · Uppsala · 3 205 inlägg

  Jan-Å

  Medlem
  Om jag bodde så som Du beskriver skulle jag inte ens fråga här på forumet, än mindre nån paragrafläsande tjänsteman på kommunen, jag skulle bara bygga som jag ville :)
   
 5. Styrman
  Medlem · Skåne · 362 inlägg

  Styrman

  Medlem
  Håller med Jan-Å. Hade kanske frågat vägföreningen, på sin höjd. Troligen kommer dom skratta lite åt din fråga och säga, bygg för fasen.
   
 6. Johan Gunverth
  Diversearbetare · Göteborg · 8 340 inlägg

  Johan Gunverth

  Diversearbetare
  I och med att det är utanför detaljplan och samlad bebyggelse, låter det dessutom som om det är helt lagligt att bygga som du vill.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.