Byggahus.se

Behöver råd angående listor

 1. F
  Medlem · västernorrland · 11 inlägg

  fattaren

  Medlem
  Vi var tvungna att kapa bort några cm av väggen bakom lister så vi kunde torka upp fukten som blev kvar där efter att ha fått en reel översvämning i vår källare. Besiktningskillen tyckte vi skulle montera 70mm höga ventilerade golvlister istället för att det i framtiden skulle det bli lättare att torka. Det finns inget annat än betong, ståreglar bakom gipsskivan. Det rör sig om en hel källarvåning på 80kvm med innerväggar som är betong. Mot dessa rekommenderade han inte trälister, även om de som suttit där funkat i nästan 40 fram till vattenskada nu i vinter.

  Det finns ventilerade lister, men han tyckte inte heller vi skulle bygga igen de hål i väggen som är... Men det drar och vi tänkte ha vårt sovrum i källaren. Kan man få tätt med golvsockel/List eller ska jag skruva dit nytt gips och lämna en glipa. Har sett att det finns ventilation som man monterar på vanliga lister.

  Är lite råd ill och måste köpa lister snart så vi kan göra färdigt. Alla råd och input är välkomna. Ju mer jag har på fötterna desto bättre beslut. Det finns så mycket kunskap i detta forum och jag hittar inget när jag söker på nätet som passar in på just min fråga.
   
  Redigerat 30 mar 16:38
 2. F
  Medlem · västernorrland · 11 inlägg

  fattaren

  Medlem
  Ingen som har något gott råd.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.