Byggahus.se

behöver advokat för frågor som rör fastigheter, bedrägerier och andra juridiska oro

 1. D
  Medlem · 6 inlägg

  dFraudEd

  Medlem
  Jag har fastnat i en ganska komplicerad röra, så jag behöver en advokat som är välutbildad inom vart och ett av dessa områden. Att vara flytande engelska är också viktigt i detta fall. Snälla svara om du kan hjälpa mig eller om du kan rekommendera någon som kan. Tack.
   
 2. H
  Moderator · Stockholm · 43 038 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Jag har inget specifikt tips. Men kombinationen du frågar om kan vara svår att få ihop.
  Om du behöver någon som är väldigt skarp i fastighetsjuridik, så tror jag att du bara kan räkna med att den advokaten är medelmåtta vad gäller bedrägeri. Och tvärtom.
  Så frågan är var huvudsakliga problemet ligger.

  Var försiktig med att anlita en jurist som inte är advokat. En del är bra, men där finns även bottenlösa hål av inkompetens.
   
 3. H
  Moderator · Stockholm · 43 038 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Det är nog bra om du anger ungefär var i landet du behöver hjälp.
   
  • Laddar…
 4. D
  Medlem · 6 inlägg

  dFraudEd

  Medlem
  Förlåt. Det är ett komplicerat problem. Men mest uppstod problemet i Skåne.
   
 5. D
  Medlem · 6 inlägg

  dFraudEd

  Medlem
  Ok. Finns det en typ av advokat som specialiserar sig på straffrättsligt försvar eller åtal specifikt, eller är de bara specialiserade på vissa lagar och behandlar endast brottmål inom sitt specialområde?
   
 6. Jonatan79
  Hobbysnickare · Stockholm · 8 283 inlägg

  Jonatan79

  Hobbysnickare
  Skriv en kort förklaring vad som hänt och vad ni behöver hjälp med.
   
  • Laddar…
 7. H
  Moderator · Stockholm · 43 038 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Berdrägeridelen här, handlar det om att du utsatts för ett bedrägeri, och behöver hjälp att försöka få tillbaka pengar (eller en fastighet) som du blivit lurad på? Eller är det någon som anklagar dig för bedrägeri?

  Om du är anklagad så behöver du en brottsmålsadvokat, finns troligen de som är speciliserade på just bedrägerimål.

  Men om det är du som blivit lurad, så är det knappast en brottmålsadvokat du behöver (de är bra på att hålla folk borta från straff, inte lika bra på att vrida ut pengar från en skurk).
   
  • Laddar…
 8. D
  Medlem · 6 inlägg

  dFraudEd

  Medlem
  Okej. Jag köpte en fastighet under falsk representation från en mäklare och en partner som jag också hade bott med under en tid (över ett år) och trodde att han var pålitlig. Min partner var inblandad i köpet som köpare, och jag tror nu att honom konspirerade med mäklaren.

  Efter att ha tagit ägandet bröt min partner kontakten med mig, misslyckades med att hålla sitt åtagande för köpet och lämnade mig ensam ansvarig för återbetalningen av lånet. Sedan dess har jag insett hela omfattningen av problem med fastigheten som jag nu tror att både min partner och mäklaren var medvetna om, men de dolde denna medvetenhet liksom förekomsten av de olika problemen från mig tills det var för sent. Och tyvärr upptäcktes de inte heller under inspektionen.

  Nu har jag fått ett mycket dåligt bodelningsbeslut där jag ensam är ansvarig för fastigheten och måste köpa min partner ur den! Och för att min partner lämnade in (som bevis) e-postkommunikation som han hade med mäklaren där hon gav en bedräglig värdering av fastigheten, värderade administratören det mycket högre än det är värt!

  Jag kan inte sälja fastigheten någonstans nära vad jag åtagit mig att betala för den på grund av de olika problemen med den. Administratören accepterade inte bevisen som jag presenterade och tilldelade min partner lika äganderätt till fastigheten, även om jag gjorde majoriteten av investeringen och betalade hypoteksbetalningarna själv i över ett år!

  Jag funderade på att stämma min partner och mäklaren för bedrägeri. Men mina vänner har sagt till mig att antingen att överklaga bodelningsbeslutet eller stämma för bedrägerier kan kosta ännu mer än vad jag nu är skyldig min partner för att köpa ut honom!

  Jag tvingas för närvarande bo i fastigheten på grund av den här röran. Jag behöver hjälp för att antingen hitta något sätt att tvinga min partner (som fortfarande är undertecknad på lånet nu) att ta fullt ansvar för återbetalningen av lånet eller att hitta någon annan lösning för att återställa åtminstone en del av min investering och gå ur mitt åtagande att köpa fastigheten. Jag kan inte tänka på att betala honom nära 200 000 kr och vara ensam ansvarig för denna röra, särskilt med tanke på att jag redan har sänkt över 730 000 kr i det med mina investering och inteckning betalningar!

  Slutligen har varken min partner eller jag svenskt medborgarskap, och vi flyttade båda till Sverige från utlandet. Jag funderade på att återvända till mitt hemland som ett alternativ bara för att undkomma denna mardröm. Men då skulle jag också överge över 730 000 kr som jag investerat.

  Det verkar som en fruktansvärd fälla utan bra väg ut där jag varken tappar min investering eller ännu mer pengar på att köpa min partner ur fastigheten som han knappt betalat något för baserat på administratörens beslut. Och om jag gör det, skulle jag fortfarande inte kunna sälja det utan att dra i samma typ av bluff som min partner och den här mäklaren som han presenterade mig för gjorde genom att lura någon annan att köpa den för mycket mer än det är värt!

  Det är en sådan mardröm. Jag önskar att jag aldrig ens hade träffat dessa människor eller att jag visste bättre än att lita på dem. :(
   
 9. Jonatan79
  Hobbysnickare · Stockholm · 8 283 inlägg

  Jonatan79

  Hobbysnickare
  Oj, tråkig historia. Det är svårt att förstå allt men stämmer det att ni köpte huset tillsammans, mest med dina pengar och tog lånen tillsammans? Sedan har ni renoverat för dina pengar? Är ni gifta i Sverige?
   
 10. H
  Moderator · Stockholm · 43 038 inlägg

  hempularen

  Moderator
  För mig låter det som du framförallt behöver hjälp med att överklaga bodelningen. I så fall en familjerättsadvokat.

  Om ni har köpt bostaden tillsammans, så är det normalt att man delar värdet av den, oavsett vem som betalat mest. Men jag tror inte att du kan tvingas att köpa ut din partner. Där behöver du hjälp.
  Diskussionen om bedrägeri från partner och mäklare tror jag att skall lägga ned, såvida du inte har väldigt tydliga bevis för det. Det strular bara till ärendet. Även om du själv ”vet” att de lurat dig, så vinner du inget på att anklaga, såvida du inte har vattentäta bevis för det.
   
 11. Nötegårdsgubben
  Skogsägare · Stockholm och Smålands inland · 7 641 inlägg

  Nötegårdsgubben

  Skogsägare
  Jag tror tyvärr att TS situation här är ganska dålig rättsligt.

  Nu gissar jag lite efter att ha läst mellan raderna, men har ni köpt en bostad för att bo i tillsammans säger lagen att ni äger halva var om ni inte har avtalat annorlunda med varandra. Detta även om det bara är du som betalat för den och stått för de löpande kostnaderna.

  Jag förstår om du känner dig lurad, men som jag ser det har du nog inte lagen på din sida här. Jag kan förstås ha fel om jag har gjort antaganden som inte är korrekta, men har bostaden köpts för att ni skulle bo i den tillsammans är den gemensamt ägd enligt lagen.
   
 12. harry73
  bra på allt · Skåne · 12 425 inlägg

  harry73

  bra på allt
  Sedan undrar jag om det finns barn med i bilden, för är det så får ni inte utan vidare flytta tillbaka till hemlandet med barnen.
  Det bryter mot Haagkonventionen och jan ge de ännu större problem än bostaden.
   
  • Laddar…
 13. K
  Lägenhetsfixare · stockholm · 1 885 inlägg

  klimt

  Lägenhetsfixare
  Jag förstår nog inte allt, men instämmer helt i rådet att det som behövs är en duktig familjejurist, fastighetsjuridik är inte det viktiga här. Det verkar som om den bodelning som gjorts, förstår inte riktigt hur och av vem, är felaktig. Om ni köpt en fastighet för gemensamt boende så delas den normalt lika, oberoende av vem som betalt vad. Men det bör inte gå att tvinga ena parten att ta över fastigheten till en orimligt hög värdering. Det bästa är troligen att sälja fastigheten även om det är en förlust och sedan dela lika på intäkterna.
   
  • Laddar…
 14. S
  Medlem · Stockholm · 1 889 inlägg

  Sir Duke

  Medlem
  Om en har betalat mer, gäller alltid likadelning då? Kan det inte påverka om man varit gift kort tid, eller bott tillsammans kort tid? Det ringer en sådan klocka i mitt huvud...
   
 15. K
  Lägenhetsfixare · stockholm · 1 885 inlägg

  klimt

  Lägenhetsfixare
  Det är just detta som en familjejurist kan reda ut. Allt beror på omständigheterna, är man gift eller sambo, hur lång tid, betydelsen av medborgarskap etc . Då det rör sig om stora belopp är det viktigt att det hanteras korrekt. En lärdom är ju att det är bra att komma överens om dessa frågor före fastighetsköp, men nu är det gjort och bör redas ut pålästa sätt.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.