Byggahus.se

Behandla ny altan - Rusta eller Flügger?

1k läst  6 svar

 1. Å
  Medlem Nivå 1
  Har en nyrenoverad altan och balkong på sammanlagt 60 kvm. Det är tryckimpregnerat trä och den lades i höstas.
  Vi vill behandla ytan så den blir gråare och vattenavvisande och har fastnat för Wood Tex Patina. Men kostnaden för vår yta blir ganska hög med de olika stegen. Råkade hitta en liknande produkt på Rusta men till ett helt annat pris, hittar dock inte någon recension eller betyg på deras motsvarighet så jag undrar om någon vet vad som skiljer dessa åt?

  Flugger https://www.flugger.se/färg-tapet/utomhus/fl-08-wtp och https://www.flugger.se/färg-tapet/utomhus/fl-08-wts
  Rusta https://www.rusta.com/se/traskydd-3-l-p105012560101.aspx/

  Vad är vi ute efter?
  Den gråa patinan och att den är vattenavvisande och att det ska hålla i många år.
  Att olja är inte ett alternativ för oss.
   
 2. J
  Medlem · Nivå 7
  Hej! Självklart kanske, men vill ändå visa bild där man tydligt ser hur impregnerat trä (ej under tak) ser ut efter 2 år i förhållande till helt nytt räcke.

  Jag tvättar med såpa och såpar samtidigt in en gång per år så att det blir lite mjukare att gå på. Men det blir absolut inte vattenavvisande, vilket kanske är vad du är ute efter.

  Har ingen koll på produkterna du länkade till. Vill ni spara pengar blir resultatet efter 2-3 år snarlikt, sånär som på vattenavvisning
   
 3. Å
  Medlem Nivå 1
  Hej!
  Snyggt det är. Men vi vill INTE göra något varje år, pengar är inte ett problem men kan man spara lite så är det ju bra. Vi kommer nog gå på det dyrare alternativet ändå.


   
 4. mexitegel
  Allvetare · Nivå 22
  Du kommer oavsett behöva tvätta den varje år hur du än behandlar den för att den ska hålla sig fin.
   
 5. J
  Medlem · Nivå 7
  Vad gör produkterna? Bleker är jag med på, men de lägger sedan på ett lager av vax? Jag är kanske gammalmodig, men det känns som att detta lager borde slitas av ganska snabbt, speciellt under stolar och där man går mycket. När det sedan regnar blir det mörkt där det nötts av och ljust där det är kvar.

  Vore riktigt kul att se bilder på någon som använt!
   
 6. Tomture61
  Självbyggare · Nivå 9
 7. B
  Medlem Nivå 1
  Jag har en liten fråga med tanke på dessa produkter som ger en silvergrå yta. Måste man rengöra det när det är nytt virke. Jag har köpt Rustas produkter och rengöringsmedlet som man måste ta med högtrycksspruta för att få av. Det räcker inte med vanlig trädgårdsslang och tyvärr har min spruta gått sönder. Då funderar jag på om det är så attans smutsigt så jag måste ta en sån stark produkt.... Skulle väl gå lika bra med diskmedel eller nåt??? Satte upp staketet i höstas. Så något smutsigt är det ju men inte många års avlagringar. Vad tycker ni?
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka