Byggahus.se

Bauhaus prisgaranti på 12%, bara mygel och båg?

 1. HenFre
  Medlem · Örebro · 818 inlägg

  HenFre

  Medlem
  Prisgaranti är en av de mer osunda principerna i en marknadsekonomi. Förstår inte att någon utnyttja principen. Borde vara förbjuden.
  Köper man inte av den som av egen kraft håller lägsta pris medverkar man till att de blir kvar som som sätter onödigt höga priser. I längden är det kunden som blir förloraren. Se istället till att de inte får sälja om priset är för högt.
   
 2. Ramnemark
  Proffsamatör · Halland · 7 296 inlägg

  Ramnemark

  Proffsamatör
  Vi är alla olika. Själv hade jag känt mig korkad om jag köpt en grill och inte valt att spara 1700kr.
   
 3. H
  Verktygstokig · 142 inlägg

  HM2020

  Verktygstokig
  Haha, hur menar du? Förbjuden för konsumenten eller försäljaren? (Som är helt utan marginal tydligen :crysmile:)
   
  • Laddar…
 4. Tomtom79
  Medlem · Skåne · 1 795 inlägg
  Jag har alltid lyckats bra med prisgaranti på Bauhaus, aldrig mer problem än att vissa medarbetare mest verkar vara anställda för utseendets skull och inte för kompetens. Det kan ta lite tid och vara lite svårt men löser sig till slut.

  Dock skulle jag gärna se någon slags limit så att någon krona billigare på saker för en tusing inte ger prisgaranti. Säg 0,5% diff eller liknande. MEN, även om man skulle sätta 0,5% och saken kostar 1000 på bauhaus och den på nästa ställe kostar 994,95 så blir det samma visa igen när man är 5 öre ifrån gränsen. Dock är väl risken lägre att konkurrenterna ligger där, ofta ligger byggladorna något öre ifrån varandra, beroende på hur de avrundar.
   
 5. H
  Verktygstokig · 142 inlägg

  HM2020

  Verktygstokig
  Ja, men då blir det ju bara löjligt.

  Jag arbetar inom hotell och restaurant branschen, vi har ett team på jobbet som ENBART arbetar med att sätta marknadsmässiga priser. Dagligen. Priser är dynamiska, de ändras. Hade vi haft liknande drive som Bauhaus hade med -10% och några andra 4 eller 5* hotell had ehaft liknande rum/service för samma ordinarie pris så hade revenue avdelningen fått sparken för att dom inte hade haft koll på MARKNADEN/MARKNADSPRIS
   
 6. Ramnemark
  Proffsamatör · Halland · 7 296 inlägg

  Ramnemark

  Proffsamatör
  De borde utan problem kunna ordna en Bot/AI som jämför priser på Prisjakt och Pricerunner. Men du kan köpa vissa prylar med prisgaranti och nån vecka senare är priset inte justerat heller. De orkar helt enkelt inte, de räknar med att det bara är Byggahusare som orkar prismatcha. Utom @JIMMEN då…..
   
  • Laddar…
 7. J
  Medlem · 102 inlägg

  JIMMEN

  Medlem
  På dig låter det som om jag har problem med prismatchning. Det har jag inte.
  Jag är rätt obekväm med hur långt vissa är beredda att gå över i jakten på det hela. Och sen skriva om hur mkt skit det är när man får det.
  All lycka till er med det.
   
  • Laddar…
 8. V
  Medlem · Sthlm · 361 inlägg

  Videonisse

  Medlem
  Någon om vet om mängdrabatter kan nekas prisgaranti?

  Hornbach säljer stålreglar med mängdrabatt för 8 st (1 bunt) och jag blev häromdagen nekad prisgaranti då personalen på Bauhaus hävdade att den gäller inte mot just mängdrabatt, bara mot styckepris. Eftersom det inte är offert utan standardpris så förstår jag inte problemet.
   
  • Laddar…
 9. Emilblen
  Medlem · 15 inlägg

  Emilblen

  Medlem
  Ja det stämmer, finns många på marknaden som har botar som sätter priserna. Har varit med om att leverantörerna vägrar göra affärer med dem då det förstör för andra som säljer deras produkter som kanske inte har samma marginal eller möjlighet till det.
   
 10. E
  Medlem · 16 inlägg

  Elias Håkansson

  Medlem
  Att folk ens lägger mödan på att få tillbaka någon hundring här och var gör mig lite orolig för männskligheten.

  Att gå in i en butik och be om ett lägre pris såvida man inte köper större mängder är bara oförskämt mot butiken, behöver jag något köper jag det från antingen Bauhaus eller Hornbach då båda ligger relativt nära mig, skiljer det 10 spänn och jag ändå har vägarna förbi bauhaus tar jag det.
   
 11. HenFre
  Medlem · Örebro · 818 inlägg

  HenFre

  Medlem
  Att ställa ut en lägsta prisgaranti vid anbud är förbjudet. Det borde vara förbjudet i all prissättning. Men det är troligt att de med prisgaranti skulle ha svårt att klara sig om de skulle hålla lägsta pris på alla produkter.
   
 12. M
  Medlem · 18 inlägg

  MorpH

  Medlem
  Vi man vara riktigt ful så startar man eget och sätter sina priser precis några kronor under Bauhaus så att man kan köra prisgarantin mot allt de säljer. :D
  Lite mycket besvär för att få 12% rabatter, men är man snål så är man...
   
  • Laddar…
 13. Hep
  Garagebyggare · Stockholm · 2 808 inlägg

  Hep

  Garagebyggare
  Givetvis med en fysisk butik långt ute i skogen, med usla öppettider och oanvändbar vägbeskrivning.
   
 14. K
  Medlem · 2 539 inlägg
  Ja det är ju skillnad på att nyttja o utnyttja det är ju många företag medvetna om eftersom de utnyttjar kundernas okunskap och har sina oligopolliknande strukturer
   
  • Laddar…
 15. S
  Självbyggare · Stockholm · 2 642 inlägg

  Sir Duke

  Självbyggare
  Japp, jättelika reklamskyltar där det står prisgaranti är samma mekanism som 365 dagars öppet köp som vissa handlare har: Det är magneter som drar in folk i butiken, och många kunder på golvet leder till många affärer.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.