Byggahus.se

Bastu

 1. C
  Medlem Nivå 6
  Finns det något minimått som man bör tänka på? Jag skissar på ett badrum som just nu är ca. 9 m2 (2,5x3.3) och i det skall det få plats:

  Badkar
  Kaklad dusch
  Dubbla handfat
  Skithus

  Bastu

  Överambitiöst?
   
 2. A
  Medlem Nivå 5

  Re: Bastu

  Tror det kan bli trångt.

  Vi planerar samma funktioner (dock inte dubbelhandfat...bara enkel) i ett badrum på c:a 13kvm och det känns lite litet, inte många outnyttjade kvm i alla fall...

  Alter ego
   
 3. GoForIt
  Medlem · Nivå 13

  Re: Bastu

  Måste instämma med Alter ego. Det låter som väldigt mycket på den ytan. Snåla inte allt för mycket på golvytan. Man skall trots allt ha plats att röra sig där också, torka av sig efter dusch etc. Bastu finns ju i miniformat, typ den Coop Forum säljer som är 113x113 om jag minns rätt, men den är inget att rekommendera för någon med ens lätt cellskräck.. 8)
   
 4. P
  Medlem Nivå 3

  Re: Bastu

  Precis, vad är poängen med med fullmatat badrum om det inte går förflytta sig i det.
   
 5. F
  Medlem Nivå 7

  Re: Bastu

  I det läget skulle jag nog (tyvärr) skippa bastun, det lär bli trångt.

  Ett alternativ om man verkligen vill ha bastu (och det vill man ;) ) är att bygga en fristående "bastufrigga", då kan du lätt fixa vedeldat, få till en relax och ändå ha gott om plats för en rejäl bastu.
  Det kan vara lite stök med avlopp, men det går nog att fixa till.
   
 6. P
  Medlem Nivå 1

  Re: Bastu

  ny här i detta fantastiska forum

  ska bygga ny vedeldad bastu önskar tips på
  värmeåtervinning från bastukaminen till det
  vatten-burna systemet även hur man kan ta tillvara
  på energin i rökgaserna från en vanlig "kamin".

  trevlig helg nu går jag & fiskar en stund !!!
   
 7. C
  Medlem · Nivå 11

  Re: Bastu

  Vi har en frånluftsventil även i bastun som går till FVLP, som i sin tur är kopplat till vattenburen golvvärme o vattenburna radiatorer.
   
 8. C
  Medlem · Nivå 11

  Re: Bastu

  Vi har 9,7 m2 (4.6*2.1) och valde givetvis bastun och dumpade badkaret. För hur kul är det att ligga å gona sig i ett bubbelbad med alla hudflagor som cirkulerar runt hela tiden? ::) ::) :surprised: ;)
   
 9. C
  Medlem Nivå 6

  Re: Bastu

  Jag flyttade upp bastun till toaletten på ovanvåningen istället. Inskynsskydd gör ju att man kan ha ett litet tittut i bastun...
   
 10. pellefant
  Medlem Nivå 11

  Re: Bastu

  vi har börjat bygga relax, blir på ca 32m3 med bastu på 2,1x2,1 m, 2-sittsigt bubbelkar, dusch,bar, träningscykel, träningsredskap, bord och stolar. det verkar bli hyfsat med utrymme. vi har använt konradssons kakelprogram med möbeltillägg för att rita upp rummet. suveränt lätt program där man kan se rummet i 3-d o knata omkring i det. tyvärr har det en massa buggar, hänger sej, svårt att öppna filer mm men kan ändå rekommenderas