Byggahus.se

Barnen på förskolan när man är hemma och bygger

Är det OK att ha barnen på förskolan när man är hemma och bygger?

 1. Ja

  830 röster
  49,6%
 2. Nej

  842 röster
  50,4%
 1. B
  Allvetare · Nivå 9
  Är det någon här som är faktaresistent?
  Eller har du missat något?
   
  • Laddar…
 2. L
  Medlem Nivå 2
  Jag konstaterade endast att du snurrade till det rejält med dina "liknelser". Eftersom jag inte använder mig av sådana just nu, så är jag inte alls i behov av att öva på dem
  . ;)
  Mina åsikter är mina, och dem har jag rätt att uttrycka. Oavsett vad du tycker.
  Självklart har miljön stor inverkan på oss både under uppväxten och senare i livet. Jag behöver inte redovisa varför jag har den åsikten. Jag har pluggat både psykologi och urvecklingslära, det kan säkert bidra till att jag har min åsikt. Plus andra faktorer.
  Jag nöjer mig så.
   
 3. B
  Allvetare · Nivå 9
  De sista som ska ha barn är föräldrar ;)
   
 4. B
  Allvetare · Nivå 9
  Jag tror att man gör det för lätt för sig om man skyller allt på arv. Eller om man skyller allt på miljö.

  För min del är det tydligt att miljön är viktigare än arv. Det räcker med att öppna ögonen på vad som händer runt om. Mina erfarenheter räknas inte har jag fått lära mig.

  Frågan är om arv är viktigare, kan man då ha superdna? Och blir det då ett superbarn?

  För er som läst filosofi...
  Vad är super dna? Vem avgör vad som är superdna? Vad är då rätt eller fel?
   
 5. R
  Medlem Nivå 8
  Hur långt tillbaka skall det arvet gå isåfall?
  Min fabror är bilmek, har troligtvis större förmögenhet är många 40 åringar som jobbar som datanissar, flera hus verkstad värd miljoner och dylikt utan ett enda lån, men kan inget mer om datorer än hur en bildiagnos funkar och möjligtvis kolla på blocket.
  Hans ena son är datanisse med en lön ut på över 60 i månaden, den andra pågen är Doktor i fysik och siktar på professor.
  Den såg man inte komma på en bilmekaniker liksom. Och miljön de växte upp i var långt ut i skogen, de såg havet för första gången när de var tonåringar :p
  Jag tror på att om man har en stöttande familj som står bakom allt bra man vill göra gör betydligt mer än arvet. De hade inga föräldrar som pluggat längre än 8an (som det var då?)
   
 6. J
  Medlem · Nivå 10
  Klart du får ha. Det är ett fritt land. Du får kommentera vad du vill. Försök att inte bli stött bara. Det är ett forum för just åsikter. Och lite fakta med.
   
 7. L
  Medlem Nivå 2
  Inte är jag stött.
  Krävs liiite mer för det.
  Har levt ganska många år. Varit med om många olika saker under dessa år.
  Tror inte att jag blir stött av någons inlägg här. Möjligtvis förundrad.
  Gokväll!
   
  • Laddar…
 8. J
  Medlem · Nivå 10
  Njae, tror du missförstår arv. Det behöver inte bli smarta barn bara för att båda föräldrarna är smarta. Eller tvärtom heller för den delen. Du ärver bara 50 procent från dina föräldrar. Resten är ända tillbaka till aporna. Farbrorn har jobbat bra med de egenskaper han föddes med. Samma med utseende. Har du sett Julia Roberts föräldrar? Det är ofta så med företagande inom familjen, då kommande generationer saknar drivet den första hade. Där är alltså faktiskt miljön ibland kontraproduktiv. Barn födda med silversked i munnen är kanske inte beredda att slita lika hårt. Den första är Förvärvaren, uppstarten, den andra generationen som tar över är den Ärvande, den har det lätt men ett stort ansvar. Tredje generationen, den förstör allt, Fördärvaren. Sägs det. Obs detta är inte fakta, så även ni resistenta kan ta åt er detta.
   
  Redigerat 23 mar 21:12
 9. N
  Medlem Nivå 1
  Vad gör ni som är permitterade eller jobbar hemifrån nu. Snickrar ni på huset?
   
 10. J
  Medlem · Nivå 10
  Jag målar ett fönster om dan invändigt under lediga stunder :D Eller som terapi när man bara lyssnar under ett möte.
   
  • Laddar…
 11. R
  Renoverare Nivå 1
  Exakt så. Eller att man jobbar vissa timmar hemifrån och istället för att springa ut och röka eller vad vissa gör så rycker man en balk! :)
   
 12. KnockOnWood
  Husägare · Nivå 25
  Va?
  Ett nytt slanguttryck för vad då, dra i sig en stock eller? Snälla förklara!
   
 13. Staffan2000
  Medlem · Nivå 15
  Jag gissar på att han ägnar sig åt självbefläckelse.
   
 14. C
  Medlem Nivå 2
  Vissa förskollärare har lektorstjänst.

  [ QUOTE="AndersMalmgren, post: 3594486, member: 144446"]Ja det är inte ett universitet, när man är på föräldramöte är det tydligt vissa dagisfröknar tror de är lektor på universitet. Men det är en annan diskussion[/QUOTE]
   
  • Laddar…
 15. R
  Renoverare Nivå 1
  Hej. Det där med att rycka en balk blev kanske obegripligt. Sorry. Jag menade bokstavligen. Jobbar hemma. har lite svårt att hålla disciplinen så jag tar liksom rast ibland och renoverar då på huset. I detta fall tar ner och stärker upp med takbalkar. Det där med röka var bara ett problematiserande hur snett det ibland slår. om man tex är rökare så har man ofta åtminstone 6 cigaretter dagtid och således går man ut och tar dessa a 10 minuter. Det var dessa jag (utan att provocera) refererade till när jag menar att man kan ju hinna renovera lite istället men ändå sköta jobbet. Ursäkta min otydlighet. Detta med vab, jobb i hemmet osv är ju känsligt. Det viktiga är väl att man inte är 100 % ledig och samtidigt åberopar barnomsorg.