Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Bättre plywood?

 1. J
  Medlem · 66 inlägg
  Någon som nyligen har försökt få tag i bättre björk plywood, B/BB eller BB/BB, antar det är samma när dom nämner Baltic birch plywood? Har hört att en stor leverantör Ceos har fått problem med att få tag i plywood tack vare det pågående läget i världen.

  Om det nu har blivit svårt och då dyrt finns det någon bra ersättare, hur ser det ut med andra träslag i plywood format? Är tänkt till inredning så som kök och garderober.
   
 2. E
  Medlem · 2 589 inlägg
  Kolla om det är lättare att få tag i fanérad mdf istället.

  Obenämnd plywood av kvalitet B eller BB är oftast vanlig barrträplyfa. Björkplywood heter nog just björkplywood eftersom handlarna vet att de kan klämma ur ett par slantar extra då
   
  • Laddar…
 3. J
  Medlem · 66 inlägg
  Jaha, är du säker på det att det är furu, kanske mixad? Ja funderat på fanerad men har bara sett med väldigt tunn faner, 0,6 och tänker att iaf köksstommarna kommer åka på en del stryk på insidan med kastruller osv som man plockar fram och tillbaka:) Samt gillar inte mdf längre, har sågat i det så det räcker. Vad tycker du om stavlimmat, i tunnare dim, risk att det bara finns för en rimlig peng i furu vilket nog blir för mjukt.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.