Byggahus.se

Bästa värde för pengarna

 1. M
  Medlem · kalmar · 19 inlägg

  Mekaniker

  Medlem
  Tänker på att byta boende och har bergvärme med 70/80tals kök osv. Frågan är om jag innan ska lägga 90k på köket och tapeter eller 30 på frikyla/AC.
   
 2. M
  Medlem · 197 inlägg
  Självklart kök och ytskikt enligt min åsikt, ingen tvekan. Hälften av spekulanterna vet väl inte ens vad frikyla är för något...
   
 3. 1
  Medlem · Stockholm · 342 inlägg

  16386

  Medlem
  Jag är tveksam till att renovera för en försäljning. Se till att det är helt och rent, ja, och kanske även måla om/bättra till väggar. Men att byta ut ett kök - särskilt för den summa du nämner som inte är hög, om du inte gör närmast allt själv - det skulle jag nog bara göra om allt annat i huset redan var nyligen renoverat.
   
  • Laddar…
 4. Okarlsson
  Renoveringsnovis · 801 inlägg

  Okarlsson

  Renoveringsnovis
  Jag skulle säga att det beror på vilka dina tilltänkta spekulanter. Är de barnfamiljer kanske de inte har ork att renovera, då är kök kanske rimligt. Men det är alltid riskabelt att göra renoveringar åt "någon annan"
   
  • Laddar…
 5. garvin
  Medlem · 386 inlägg

  garvin

  Medlem
  Skulle lägga pengar på kyla.
   
 6. galento
  Medlem · 1 269 inlägg
  Är det inte bättre att sänka priset så kan de
  nya husägarna göra som de vill ?
   
 7. M
  Medlem · kalmar · 19 inlägg

  Mekaniker

  Medlem
  Tror inte att 30000 på en miljonaffär gör ngn större skillnad. Frågan är vilket som är det bästa "clickbetet" som spekulanren snöar in på och stannar så länge upp i budgivningen som möjligt.
   
 8. tommib
  Bergsfogde · Stockholm · 12 553 inlägg

  tommib

  Bergsfogde
  "Renoveringsobjekt" är ett väldigt bra clickbait. Folk tror att de ska göra en bra deal och när man väl börjat buda så hänger man kvar av psykologiska orsaker.
   
  • Laddar…
 9. Staffan2000
  Banned by Bo · 7 931 inlägg

  Staffan2000

  Banned by Bo
  Faran med köksbytet är att du bör installera ett, de flesta tros tycka är "sådär". Lite som "en stor stark". Accepteras av de flesta, men ingen säger "Vaooouv, vad gott!" Så att lägga 90000 på en "jaha-upplevelse", tror jag inte på. Inte heller frikyla. Däremot att måla om slitna dörrkarmar etc. betalar sig flera gånger om.

  Staffan
   
 10. Johannes Carlsson
  Allvetare · Halland · 7 730 inlägg

  Johannes Carlsson

  Allvetare
  Stor risk att dom som köper inte bryr sig om din investering så jag tror det bästa är att bara göra en snabb touchup så du fixar allt som är uppenbart fult/trasigt och extremt slitet
   
 11. Staffan2000
  Banned by Bo · 7 931 inlägg

  Staffan2000

  Banned by Bo
  Tycker jag också.

  Jag letar nu efter hus själv och när det gäller kök, finns det två varianter jag gillar. De rustika ekkök jag tycker är snygga, samt gamla slitna, där man med gott samvete kan slita ut alltihop och sätta in ett man tycker om. På så vis betalar man bara köket en gång. Ett nytt tråkigt standardkök kan få mig att avstå köp.

  En snabb uppiffning ger mer klirr i kassan.

  Staffan
   
 12. M
  Medlem · kalmar · 19 inlägg

  Mekaniker

  Medlem
  Hm! Bra poäng!
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.