Byggahus.se

Bästa sättet att bygga ut badrum?

 1. KarolineP
  Medlem · 4 inlägg

  KarolineP

  Medlem
  Hej, vi har köpt ny lägenhet där vi skulle vilja bygga ut badrummet, båda badrummen är väldigt små och vi skulle vilja bygga ut det ena närmast sovrummen för att i alla fall få plats med toalett, dusch (helst badkar), tvättmaskin och handfat.

  Väggen som är nu bredvid tvättmaskin innehåller massa rör till vattenledningar osv. (Duschen på bilden ser liten ut men är en duschkabin som tar hela den väggen så inget mer får plats där nu). Hade egentligen tänkt att bygga ut så sovrummen behåller sin storlek men kanske blir onödigt dyrt i förhållande till det man får?
   
 2. P
  Husägare · 2 623 inlägg

  Pin

  Husägare
  Jag tror inte det blir helt enkelt eller billigt.

  Kolla först med föreningen vad de tillåtet. Kolla samtidigt om någon granne gjort liknande (tex om alla lägenheter över och under ser likadana ut)

  Jag förstår inte hur du tänker bygga ut utan att inkräkta på något av sovrummen. Hallen behövs ju för att komma in i sovrummen. Möjligen garderoben då men det är inte mycket yta.

  Det enda någorlunda enkla jag kan komma på är att
  - byta duschkabin mot vikbara väggar (kräver fungerande tätskikt, och således en eventuell totalrenovering
  - byta tvättmaskinens placering mot WC (om avloppet går att lösa) Vara utan tvättmaskin och nyttja tvättstugan eller hitta ny placering av tvättmaskinen. Ser för trångt ut på andra toaletten och finns nog inte golvbrunn och troligen inte tätskikt på golvet

  Det blir lätt mycket jobb och kostnad på ett par hundra tusen att riva väggar och bygga helt nytt badrum
   
 3. KarolineP
  Medlem · 4 inlägg

  KarolineP

  Medlem
  Tack för svar, om vi skulle välja det sättet skulle vi självklart få ändra på ingångarna till sovrummen. Men det kanske blir onödigt dyrt i förhållande till det man får. Ett alternativ är självklart att ta från ena sovrummet. Vi får känna efter lite när vi flyttat in verkar det som om vad som känns bäst..

  när man frågar grannar om deras planlösning innebär det då att man får knacka dörr hos alla och fråga om man får gå in och titta eller finns det andra lättare sätt?

  självklart kommer vi behöva kontakta föreningen och få ett godkännande och även ritning på exakt hur alla rör och ledningar sitter osv :)
   
  • Laddar…
 4. P
  Husägare · 2 623 inlägg

  Pin

  Husägare
  Planlösningen för alla lägenheter borde föreningen ha. Troligen är det helt uppenbart om alla lägenheter över och under är likadana. Föreningen borde ju också veta om någon byggt om sitt badrum innan. Så börja med föreningen. (y)

  Kanske bäst att lära känna grannarna lite först innan man knackar på och frågar om deras badrum :coffee::beer:

  Det är som du skriver bra att bo in sig och känna efter om det verkligen behövs och vilka ytor som det skulle fungera att ta av.
   
  • Laddar…
 5. A
  Medlem · 452 inlägg

  A.G

  Medlem
  Kan man tänka sig att ha tvättmaskinen i toan vid entrén? Där skulle man kanske kunna flytta väggen.
   
  • Laddar…
 6. B
  Medlem · Stockholms län · 20 022 inlägg

  BirgitS

  Medlem
  Skriva en lapp med förklaring och ens telefonnummer och mejladress i brevlådan är nog bättre. Många vill ju vara försiktiga med personliga kontakter under rådande omständigheter.
   
 7. KarolineP
  Medlem · 4 inlägg

  KarolineP

  Medlem
  Tack för svar!
  Ja tack man borde ju kunna fråga föreningen eftersom man behöver skicka in hur man har tänkt göra om planlösningen. Då borde de kunna dela den informationen och även vara intresserade av att medlemmarna gör ganska likt.

  ja det är lite så jag känner också
   
 8. KarolineP
  Medlem · 4 inlägg

  KarolineP

  Medlem
  ja det kanske man skulle kunna ha? Får diskutera med sambon om det kanske är en bra lösning
   
 9. A
  Medlem · 452 inlägg

  A.G

  Medlem
  kanske rent av slipper vibrationsljudet i sovrummen. Avloppet kan ju kopplas på vattenlåset. Krav på golvbrunn bör kollas upp.
  Kanske går att ”höja” golvet för nya dragningar.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.