Byggahus.se

Bästa sätt att koppla in brunnen

 1. MattiasM
  Medlem · 1 inlägg

  MattiasM

  Medlem
  Vi har tidigare haft vatten från en gemensam brunn men på grund av dålig vattenkvalité och gnälliga grannar så har vi nu borrat en egen brunn. Frågan är bara hur vi ska koppla in den på enklast och bäst sätt. Idag så kommer vattnet in i huset och går vidare till stallet (grön linje). Den nya brunnen ligger vid stallet och tanken är att sätta en hydrofor/hydropress där. Den enklaste inkopplingen skulle vara att koppla in sig på den existerade ledningen i marken utanför stallet (Alt 1: blå linje).

  Men är det ett bra sätt att göra det? Eller tappar man lite av funktionen med hydrofor/hydropressen?
  Det går ju att dra en slang från brunnen till hydrofor/hydropressen (Alt 2) men det är ju betydligt krångligare.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  upload_2020-2-20_9-36-30.png
   
 2. J
  Medlem · 7 292 inlägg
  Eftersom vattnet kom från annat ställe, var sitter nuvarande styrning av bef. pump, att plugga slangen från det gamla går bra, sen behöver du inte ett kärl till om du kopplar in dig på på slangen mellan hus och stall. Men du får kanske sätta en tryckströmbrytare i stallet och mata pumpen med EL därifrån. så kanske bäst att gå in i stallet från brunnen och koppla på vattnet där. Vatten går åt det håll du vill att det ska gå, fram eller tillbaka i en slang har ingen betydelse
   
 3. T
  Medlem · 1 inlägg

  Tur'e'de

  Medlem
  Att dra el från stallet till pumpen är väl inte så komplicerat men vattnet behöver ju vara frostfritt. Antingen ligga i mark eller med elkabel i.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.