Byggahus.se

Bästa röststyrning på svenska, för HomeAssistant?

 1. C
  Hobbysnickare · Bjärehalvön · 295 inlägg

  carlfredrik

  Hobbysnickare
  Hej! Jag har pysslat ihop en central med HomeAssistant på en Raspberry Pi. Fått igång lite lampor och annat (zigbee, z-wave med mera) men använder parallellt röstkontroll genom våra Sonos (Google Assistant). Styr inga lampor eller så utan stänger bara av och sätter på musik, samt ställer alarm och liknande.

  Det verkar inte finnas något smidigt sätt att integrera Sonos med HA så jag tänkte kolla vilken röststyrning ni tycker funkar bäst, i kombination med HA? Helst på svenska. Just nu sneglar jag nog mest åt Google Home Mini.

  Om det är någon som vet hur man kan få Sonos högtalare att funka med HA tar jag tacksamt emot tips. Är inte sugen på att byta ut alla högtalarna.

  Tack för svar!
   
  Redigerat 24 nov 2022 22:35
 2. C
  Hobbysnickare · Bjärehalvön · 295 inlägg

  carlfredrik

  Hobbysnickare
  Svarar mig själv här nu då jag upptäckt att Sonos visst verkar gå att integrera på ett smidigt sätt i HA (om någon annan skulle ha liknande fråga). Därmed borde även Google Assistant hänga med automatiskt? Någon som vet hur man ställer in detta?
   
 3. T
  Medlem · 7 inlägg

  TEkonomen

  Medlem
  Sonos Finns som integration out of the box i HA. Google behöver du fixa själv, om du inte betalar för nabu casa. Då följer det med rätt enkelt.
   
 4. C
  Hobbysnickare · Bjärehalvön · 295 inlägg

  carlfredrik

  Hobbysnickare
  Jag betalar för prenumerationen och har kopplat ihop dom. Men hur skapar man möjligheten att säga typ ”släck lamporna i köket”? Allt är länkat och syns i HA, jag behöver bara veta hur jag styr det med Google Assistant.
   
 5. David Wallin
  Husägare · Bergeforsen · 942 inlägg

  David Wallin

  Husägare
  Jag kör röststyrningen direkt från Google Home istället för att blanda in HA. Det betyder visserligen att en del prylar som kör Zigbee direkt mot HA inte går att röststyra, men det mesta (IKEA, Tuya, Logitech Harmony osv) är tillgängligt direkt i Google Home. ...och slår man på något via Google Home så rapporterar ju respektive system till HA så allt är alltid aktuellt.
   
 6. C
  Hobbysnickare · Bjärehalvön · 295 inlägg

  carlfredrik

  Hobbysnickare
  Kanske inte så dumt… det mesta jag har med zigbee är ju sensorer och liknande, alltså inget man direkt vill styra med röstkommandon. Blir nog att testa en sån variant, bra tips!
   
  • Laddar…
 7. C
  Hobbysnickare · Bjärehalvön · 295 inlägg

  carlfredrik

  Hobbysnickare
  I nuläget kör jag ikea lampor på några ställen som hade varit kul att kunna styra med rösten och Google home. I Home Assistant har jag en sticka som plockar upp Ikea lamporna men för Google home antar jag att jag behöver en trådlös gateway för att kunna synka in dom?
   
 8. C
  Medlem · Västra Götaland · 231 inlägg

  Carl-Jo-han

  Medlem
  Om du betalar för Nabu Casa redan så öppnar du Home-appen på telefonen, trycker på kugghjulet (inställningar), tryck sedan på "Fungerar med Google". Sök och konfigurera "Home Assistant Cloud by Nabu Casa". Efter det ska allt dyka upp i Google Home och du kan styra det med rösten.

  Jag har inget annat konfigurerat i min Home, den snappar upp allt ifrån min Home Assistant. Lägger jag till eller tar bort något där speglas det i Google Home.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.