Byggahus.se

Bästa och sämsta elbolagen enligt kunderna själva

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
  • Laddar…
 2. KristianHenrik
  Medlem Nivå 3
  Jag håller på att leta elleverantör. Bra artikel. Men vilket bolag tycker du/ni är bäst? Bra med hög kundnöjdhet, men det finns en prisfråga också.
  Elskling är bästa söksite?
   
 3. Ljus
  Medlem · Nivå 9
  Använder Utellus själv. Är nöjd, inga problem samt tilltalas av att de har 100% co2 fri energi. I huvudsak vindkraft.
   
  • Laddar…
 4. B
  Medlem Nivå 6
  När jag har tittat på söksiterna som Elskling m.fl. Har värdena de uppger generellt varit dyrare än vad bolagen själva uppger på sina hemsidor. Söksiterna har ibland även redovisat annorlunda typer av abonnemang än hemsidor.

  Personligen håller jag mej till Skellefteå Kraft.
   
  • Laddar…
 5. KristianHenrik
  Medlem Nivå 3
  Tack Beemaster
   
 6. useless
  Lök. · Nivå 25
  Finns det nåt annat kriterium än priset som väger särskilt tungt för kundnöjdheten?

  Att sälja el måste ju annars vara världens enklaste. I vilken annan bransch kan man sälja en vara utan att ha något direkt ansvar för att den levereras?
   
  • Laddar…
 7. Fario
  Husägare/flugfiskare Nivå 11
  För mig finns miljöfrågan. Jag är väldigt kundnöjdhet med Tranås just för att de är det elbolag som verkligen satsar på att miljöanpassa sin vattenkraft till modern status.
  Så företag som Jämtkraft, Skellefteå kraft och många många andra går bort.
   
 8. useless
  Lök. · Nivå 25
  Jag köper 100% CO2-neutral el - 50,3% kärnkraft, 48,2% vattenkraft och 1,5% vind-/solkraft enligt senaste fakturan.
   
  • Laddar…
 9. N
  Medlem Nivå 5
  Jag har (tyvärr) Vattenfall som nätägare. De har höjt priserna med över 10 % de senaste årskiftena. Nu är det dags igen men höjningen blir "bara" 6 % denna gång. Rekordlåg inflation och minusränta men statens bolag höjer sina priser på ett vis som gränsar till ocker. De skyller på stora nätinvesteringar men det visar sig att en stor del av höjningarna går till rena vinster i koncernen Vattenfall.
  Ett välskött bolag gör löpande avsättningar för underhåll och inte som Vattenfall, EON och Fortum (Ellevio) d.v.s. låter nätet gå ner sig och hämtar hem stora vinster för att sedan upptäcka att oj då vi måste visst investera i våra 60-70 år gamla nät men pengarna vi skulle haft till detta har gått till vinster åt våra ägare.

  Skulle aldrig drömma om att vara elkund hos Vattenfall. Köper 100 % vindel på ett tioårigt avtal från Skellefteå Kraft. Så fort det blev möjligt att köpa min el hos någon annan övergav jag Vattenfall. Kommer aldrig mer att bli elkund (mer än när det gäller elnätet då) hos dessa ockrare.