Byggahus.se

Bästa byn i Mälardalen??

 1. J
  Medlem · 779 inlägg
  Rån mot unga förekommer runtom i hela landet och har tyvärr blivit vanligare. Handlar om 2 - 3 000 fall per år. Dessa brott är av förklarliga skäl vanligare i större städer än på mindre orter. Har svårt att tro att mindre samhällen - oavsett var de ligger - skulle vara speciellt hårt drabbade.
  Då är nog risken betydligt högre att bli påkörd av en bil om man cyklar på landsväg.
   
 2. C
  Medlem · 8 470 inlägg
  Tänkte just skriva detsamma om Sigtuna där det redan har byggts sjukt mycket senaste 10 åren. Stor risk att ens närområde "utvecklas" på ett sätt som man inte hade tänkt sig.
   
  • Laddar…
 3. J
  Medlem · 7 inlägg
  Håller med om Strängnäs kommun som flera nämt. Strängnäs och Mariefred är vackra städer vid Mälaren som har nära till tågstation och e20 för snabba förbindelser utan att störa staden. Men pga det är prisbilden lite högre. Skulle därför även rekommenderar Åker styckebruk, som bara ligger 10min från Mariefred och Strängnäs med billigare hus/tomt priser. Cykelavstånd till läggesta tågstation och otroligt fin natur i området med marviken och många små badsjöar.
   
 4. F
  Medlem · 1 494 inlägg
  Hej igen,
  Skulle vilja rekommenderar min kommun men kan tyvärr inte göra det. Fördelarna, en timme med bil+pendeltåg+tunnelbana dörr till dörr till "ditt" jobb på t ex Kungsholmen. Halvtimme med bil till valfri stormarknad söder om Stockholm. "Hus" i prisklasser från ca 2 miljoner i olika mindre byar med tomt runt 2000 kvm. Mycket god sammanhållning i byarna med möjlighet till t ex midsommarfirande med och för familj.
  Kruxet är att husen är fd sommarstugeområden där man i bästa fall får bygga 60kvm. Anledningen är att kommunalt VA inte är och inte planeras att byggas ut. Kostnaden är helt enkelt för dyr. Mellan byarna är det smal landsväg som saknar cykelbana. Att anlägga cykelbana är förmodligen omöjligt då många tomter ligger kant i kant med landsvägen. Absolut inte lämpligt för små trafikanter på cykel.
  Rapport från boende i norra delen av kommun i södraste Stockholm.
  Mvh
  Fredrik
   
  • Laddar…
 5. SMa
  Medlem · 1 inlägg
  Läggesta ligger i Strängnäs kommun. 3-4 km från Läggesta har du Åkers Styckebruk. Där är jag uppväxt. Liten ”by” men mycket utbud för barn med ishall, simhall, f-9-skola, många sjöar och badplatser. Frågan är hur mycket tomter som säljs där. Kan vara knapert med stora tomter.