Byggahus.se

Badrum

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 2 640 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
  Vad är ett badrum?

  Ett badrum är ett rum som har ett badkar, och där det går att sköta sin personliga hygien. Vanligen innehåller ett badrum även en toalettstol och ett handfat. Ibland används ordet badrum som en förskönande omskrivning för toalett. 

  Ett minimimått på det minsta, tillgängliga hygienrummet i bostäder är 1,7 m x 1,9 m. Det ska ha en inredning som placeras så att man kan använda hygienrummet med en manuell eller liten eldriven rullstol.

  Du kan läsa artikeln här: Badrum
   
 2. N
  Medlem · 230 inlägg
  Jag har bekanta som köpte en sådan stol som spolar en ren samtidigt som den spelar en käck sång. De beställde en från Korea förmodligen av prisskäl. När den kom så upptäckte de att de koreanska rumporna och deras egna inte var av samma storlek. De fick helt enkelt inte plats! De var tvungen att returnera stolen, sedan blev det en vanlig.
   
 3. Humlo
  Medlem · Västra Götaland · 236 inlägg

  Humlo

  Medlem
  Jag har provat en sån där stol som spolar rent och den var mitt i prick om vi säger så. :)
  Däremot så tycker jag ett separat duschandtag bredvid toan som du spolar dig själv med när du sitter på toan funkar bättre än denna toa som har en arm som kommer ut och spolar rent.
   
 4. I
  Medlem · 397 inlägg

  ichigo

  Medlem
  När jag reste till Tokyo så fick jag använda toaletterna ofta, de är fantastiska. Även på hotellet. Jag var där just i sommarsäsongen när det var väldigt varmt och fuktigt ute, så det var fint att kunna gå och spola sig ren utöver att bara kladda med toalettpapper. Så jag ger betyg 5! Jag har en bred röv (barnafödarröv och lite hull) men inte haft problemet med att det vara för liten?

  Då är de amerikanska toaletterna lite värre för man riskera nudda vatnet när man ska ner och torka om man vill torka sittande. (och då ska vi inte gå in på männens sittkissande och vad som kan hända!) Förklaring för er som inte vet: Amerikanska toaletter är låga och har mycket hög vattennivå. Om man inte visste bättre så kunde man nästan tro det varit stopp. :D
   
 5. A
  Husägare · uppland · 98 inlägg

  avdpos

  Husägare
  Hoppas på fler (och billigare) japanska toaletter. Tänk när man blir gammal och hur vårdboendepersonal idag hjälper äldre och handikappade att torka sig i ändan.

  Så grymt mycket bättre både ur integritetsskäl och ur personalskäl att ha en toalett med bidéfunktion.
   
 6. R
  Medlem · Lit · 3 inlägg

  regular

  Medlem
  Reser mycket och har Janpansk washlet hemma i Jämtland sedan många år. Det är underbart och renligt. Rekomenderar det starkt....110 volt med transformator....sätter på den vid andvändning via knapp vid toaletten..Svårt att leva utan nu....
   
  • Laddar…
 7. Jiji
  Medlem · 2 269 inlägg
  Min erfarenhet från vår tid i Tokyo (2 år) är att den typen av toalett var extremt svår att städa. Och när jag väl börjat titta på vår egen i lägenheten kunde jag inte sluta att titta på alla som var ute på köpcenter och restauranger. - Alldeles jättesmutsiga. Isch! Lägg till eluppvärmningen så blir det en perfekt inkubator för allsköns bakterier.
  Barnen hade dock skojigt och sprutade vatten hej vilt över hela badrummet.

  Om det går att göra en sådan toalett så att den är enkelt att städa är det en fantastisk idé, speciellt i skeden av livet när det kanske inte är så enkelt att ta hand om sin egen hygien
   
 8. ricebridge
  Husägare · Jönköping · 4 198 inlägg

  ricebridge

  Husägare
  Då är de traditionella tyska och österrikiska WC-stolarna ÄNNU värre kan jag säga. Ty däruti har man i allmänhet en större platå, på vilken hela, så att säga, produktionen lägger upp sig i en hög till full beskådan, innan den först vid spolning åker ner i någon form av vatten. (Googla ”flachspüler” så ser ni själva.)
  Denna platå är uppenbarligen avpassad för att vara i handhöjd, så vad som kan hända när man torkar sin ända behöver jag kanske inte gå in på i detalj, ni kan nog föreställa er ändå.
  Syftet med denna fekalieexponering lär ha varit att man ville undvika stänk på grund av fallhöjden, men det vore i så fall ett praktexempel på hur man löser ett problem genom att införa flera nya.
   
 9. Humlo
  Medlem · Västra Götaland · 236 inlägg

  Humlo

  Medlem
  Exakt därför jag gillar ett enskilt duschhandtag vid sidan av toaletten. Då kan man bestämma själv hur varmt och var man ska spola. Sen kan man städa enklare och även byta handtag efter ett tag om det skulle kännas sunkigt.
   
  • Laddar…
 10. J
  Medlem · Stockholm · 278 inlägg

  J-stedt

  Medlem
  Noterar att det är lite spridda uppfattningar om något jag endast hört talas om.
  Spolningen verkar i vart fall inte ersätta toalettpapper..
  Jag antar att duschstrålen måste vara tämligen smal och välriktad om man inte vill slabba ner hela toaletten. Tillkommer alltså varmblås, antar jag.

  Hur en handdusch skulle lösa problemet förstår jag inte riktigt. Var finns det utrymme att manövrera en sådan i en toalettstol? Och så var det det där med torkningen.

  Det verkar som att en gammal hederlig, separat bidé är mindrekomplicerad och enklare att både använda och underhålla.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.