Byggahus.se

Badrum a la botox

 1. K
  Medlem · Västra Götalands län · 3 299 inlägg

  Kjell_G

  Medlem
  Den oortodoxa sminkningen fortsätter. Fallet mot brunnen var riktigt trixigt och mosaik fanns i tankarna ett tag. Men valde att höja brunnen med en ring från Jafo? Den sticker upp över mattan men ger ett bra stöd till ramen. Om vatten skulle samlas runt förhöjningen så sågade jag några spår som dränering. Satte sedan ringen med silikon, visserligen mot tätningen på gamla brunnen men insatsen går att plocka upp utan problem. Två väggar kvar - bara. Fogning inte att förglömma.
   
 2. B
  Medlem · Stockholm · 539 inlägg

  Baskavoda

  Medlem
  Blir inte förhöjningsringen lite tankevurpa. Visserligen kommer ju den största delen vatten rinna på plattorna ner i brunnen, men en del kommer ju även ligga under plattorna och leta sig fram till brunnen där det sedan tar stopp om du sätter en förhöjningsringen?

  Hade det inte gått bra att bara sätta en rostfri sil i nivå med klinker?
   
  • Laddar…
 3. B
  Medlem · Stockholm · 539 inlägg

  Baskavoda

  Medlem
  Ser att jag läste lite slarvigt. Du tänkte på dränering
   
 4. L
  Medlem · Stockholm · 111 inlägg

  Liljeros

  Medlem
  Jag hade nog kört plattor på väggen och målat golvmattan, övergången mellan väggplattor och golv blir svår att få till tänker jag ? Då hade man även släppt böka med fallet. Har sett många måla plastmatta med väldigt gott resultat. I övrigt trevligt att folk inte bara blåser ut det som faktiskt fungerar. Renoveringshetsen har i vissa fall tagit helt orimliga proportioner i detta landet...
   
 5. K
  Medlem · Västra Götalands län · 3 299 inlägg

  Kjell_G

  Medlem
  Det borde gått normalt sett. Fallet i hörnet är kraftigt, kanske överdimensionerat. Det hade blivit väldigt mycket fix för att få plats med silen. Nu blev det ”normalt”Om det inte varit så mycket jobb med att skära plattor till en rund sil hade jag valt det. Dräneringen kom jag på när jag satt ringen, blev lite meck med att rensa och fila till fyra passager.
   
 6. K
  Medlem · Västra Götalands län · 3 299 inlägg

  Kjell_G

  Medlem
  Övergången får jag till på tre av väggarna. Den fjärde (190 cm) täcks nästan helt av badkaret (158 cm). Problemet med färgen är att tomteverkstaden inte släpper sin schackfärg ;)
   
 7. N
  Medlem · 1 inlägg

  Ninni66

  Medlem
  :crysmile:
   
 8. P
  Medlem · 93 inlägg

  Peternow

  Medlem
  Har du någon tätskikt son inte går att skruva igenom ?
   
  • Laddar…
 9. T
  Allvetare · Skåne · 5 460 inlägg

  tank77

  Allvetare
  Hela denna tråden är ju parodi på hög nivå, tack för ett gott skratt:surprised::crysmile::D
   
 10. Krille-72
  Medlem · 3 586 inlägg
  Håller med. Verkligen en parodi.
  Får inte riktigt in i mitt huvud hur man kan lägga ner så mycket jobb men strunta i att byta tätskikt och utföra arbetet enligt gällande branschregler. Visst. Det skulle föra med sig ytterligare arbeten ser jag på dina bilder men du skulle få ett nytt badrum som du kan få ersättning för ifall något skulle hända i framtiden. Rimligen borde det också innebära en värdeökning. Nu riskerar det att bli en osäkerhetsfaktor om du säljer och informerar. Om du inte informerar och något händer så är det ett klockrent dolt fel.
  Jag önskar dig dock lycka till och hoppas verkligen du klarar dig från vattenskador.
   
 11. K
  Medlem · Västra Götalands län · 3 299 inlägg

  Kjell_G

  Medlem
  Tack för lyckönskningarna.
  Vi är olika. Som du påpekar är det mycket arbete att göra från grunden; riva ut mattan, på med godkänt skivmaterial, nytt tätskikt och sätta ytskiktet. Efter 25 år i tidigare hus, med plastmatta i badrum, och stor familj som använt dusch och bad flitigt, känner jag mig trygg med materialet. Känner flera som haft det som ytskikt i 30-40 år utan vattenskador. Toalett med dusch på öv gjorde jag själv men bv gjorde mattläggare. På öv är det klinker på plastmatta och rollat tätskikt och kakel i duschhörnan. Nej, jag är inget proffs och jag har misslyckats med golvläggning tidigare.
  Halvpensionär med viss rastlöshet så lite projekt då och då behövs.
  Nån värdeökning i samband med detta är jag absolut inte ute efter, inte heller att lura någon (om jag lurar mig själv är en annan sak) och förhoppningsvis får jag några år till med den sminkade grisen.
  (Bild från öv)
   
 12. L
  Medlem · Stockholm · 111 inlägg

  Liljeros

  Medlem
  Om vi bortser från alla regler så betvivlar jag inte att detta badrum i praktiken är minst lika tätt som många badrum även i nyproduktion. Det man behöver komma ihåg är att ett badrum kostar mycket att renovera helt enligt branschregler framförallt om man ska ta in folk som gör det. Detta är pengar som man inte får igen i stora delar av Sverige då bostadspriserna är för låga. Det är heller knappast ett dolt fel om det framgår vid försäljningen att tätskiktet är ”avskrivet”.
   
 13. Krille-72
  Medlem · 3 586 inlägg
  Tjusigt. Du verkar duktig på att kakla måste jag säga. Så länge du har badkar så minskar risken för fuktskador väsentligt. Jag vet inte om det är din bild som ljuger men plastmattan ser trasig ut bakom badkaret. Rör genomföring bakom badkaret. Osv. Det är mest det jag reagerar på. Du har helt rätt att det kostar väldigt mycket pengar att följa branschregler. Dessutom är dom enligt mig anpassade för nyproduktion och inte renovering. Jag tror och hoppas du får många härliga år med din sminkade gris. Rikligt med silikon i alla hål och runt rör så ska det nog klara sig.
  Lycka till än en gång!(y)
   
 14. Krille-72
  Medlem · 3 586 inlägg
  Hej! Jag har stor respekt för att det är dyrt med badrum. Nu tycker jag Kjell verkar väldigt händig så det är mest därför jag regerar på att han inte bygger hela vägen. Alla gör självklart som dom vill och jag tror inte Kjells tanke är att lura någon. Men eftersom jag är i branschen gör det ont i själen då jag ser rörgenomföring i vägg bakom badkaret. Rörgenomföring i golv nära badkaret. Plastmatta som ser trasig ut bakom badkaret. Men så länge man duschar i ett badkar och vattnet åker direkt ner i brunnen så är riskerna små. Och helt rätt att plastmatta antagligen är det bästa tätskiktet som finns. I början av 90-talet fanns en primer som var godkänd som tätskikt. Jag vet inte hur många vattenskador jag varit på med denna primer. I 99% har skador uppstått när man lyft ut badkaret och börjat duscha istället. Givetvis några skador där barn som badar antagligen varit orsaken. Poängen är att det absolut bästa tätskiktet är ett badkar eller en duschkabin.
  Idag försöker man undvika håltagning genom tätskikt så gott det går. Man limmar tex. Wc stolar, försöker rekommendera krokar som limmas upp osv. Även här får man därför lite ont i själen när Kjell skruvar fast sitt vattenpass rakt igenom tätskiktet. Silikon i all ära men silikon torkar med åren.
  Om Kjells badrum är minst lika tätt som vid nyproduktion så har man fuskat vid nyproduktionen. Följer man gällande branschregler så minimeras riskerna väsentligt för fuktskador om man jämför med branschregler förr. Allt var inte bättre förr.
   
  • Laddar…
 15. L
  Medlem · Stockholm · 111 inlägg

  Liljeros

  Medlem
  Följer man branschreglerna så blir det tätt men slarv är snarare regel än undantag tyvärr enligt min erfarenhet, jag är inte verksam med just badrum men rör mig en hel del i nyproduktion parallellt med dessa arbeten och ser nästan dagligen skräckexempel.
  Jag hade nog inte heller valt att skruva upp passet i väggen men min erfarenhet är att har man fått till det (vilket oftare är fallet med plastmatta) så ska det mycket till för att det ska bli en allvarlig vattenskada av det under en långt tid framöver. Jag rev ur mitt egna badrum som var orginal från -59, halvkaklat utan tätskikt på väggar och en sedan decennier utorkat tjärpappskikt på golvet. Fanns inte ens tendenser till vattenskada.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.