Byggahus.se

Avtalsstrul...hjälp!

 1. J
  Medlem · 9 inlägg

  jennieli

  Medlem
  Hejsan hej!
  Vi har i ett års tid varit i kontakt med ett byggföretag. Den 10 dec skrev vi på ett avtal som innebar att de skulle färdigställa ritningarna och söka bygglov till oss.
  I mars hade han äntligen fått tummen ur och skickade in bygglovet till oss, huset skulle gå igenom enligt säljaren, men tyvärr var inte fallet så. Så den 1 april (tyvärr var det inget skämt) fick vi avslag på vårt bygglov. Nu har vi ritat om huset men säljaren har fortfarande inte skickat in bygglov och vi har inte skrivit några nya papper, för vi ville ha en kalkyl innan vi ville beställa huset. Nu är vi så trötta på honom att vi har tagit kontakt med en ny husfirma.
  Efter en lång saga kommer nu min fråga: Kan det första husföretaget kräva oss på pengar för detta? Det är för det första huset som vi har skrivit papper och detta gick inte igenom för bygglov och dessutom är det mer än 6 månader sedan.....
  PLEASE HELP ME!!!!!!

  /G ???
   
 2. B
  Medlem · 132 inlägg

  brykthed

  Medlem

  Re: Avtalsstrul...hjälp!

  I vårt kontrakt stod det att det endast gällde ifall bygglov gick igenom. Har du kollat om det finns någon sådan rad i ert kontrakt?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.