Byggahus.se

Avtal om tillträde totalentreprenad?

 1. P
  Medlem · 28 inlägg

  Pes

  Medlem
  Vad är praxis gällande tillträdesdag i entreprenadkontrakt (totalentreprenad)? Vår husleverantör vill skriva en viss tillträdesdag med rätt att ändra den senast en månad före. Ändras den tidigare får vi ingen kompensation för detta. Ändrar de senare får vi 0,1 % per vecka. Är detta normalt? Vi har ju 3 månaders uppsägning på vår lägenhet så en ev försening skulle ställa till det för oss.
   
 2. C
  Medlem · 611 inlägg

  carlssoni

  Medlem

  Re: Avtal om tillträde totalentreprenad?

  När du lämnat entreprenören säkerhet för betalningen och slutligen bestämt omfattningen och utförandet samt erhållit byggnadslov och byggstartmöte sker bör entreprenören kunna lova en bestämd tidpunkt för slutbesiktning/inflyttning.
  Detta bör kunna ske ca fyra månader före slutbesiktningen då denna tid är en normal byggtid inklusive uttorkning. Detta stämmer också väl överens med uppsägningstiden tre månader som Du säger. Att få möjlighet att ändra en månad före är alldeles för kort tid.

  Vad gäller kompensationen för försening så finns ingen praxis för detta och att fastställa den per vecka kan bli fel. En veckas försening kan ju innebära att Du måste betala en hel månadshyra mera, eller ännu mera. Bättre är då att bestämma att ett skadestånd motsvarande den direkta kostnad som en försening innebär för Dig skall utgå vid försening.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.